המקלובה של הסולטאן

פירוש השם 'מקלובה' הוא משהו מהופך, שהופכים אותו. התבשיל הזה מהמטבח הערבי נראה נהדר כשהופכים את הסיר על מגש, ורואים את השכבות העסיסיות ומעוררות התיאבון שנוצרות ממרכיביו השונים

פירוש השם 'מקלובה' הוא משהו מהופך, שהופכים אותו.
התבשיל הזה מהמטבח הערבי נראה נהדר כשהופכים את הסיר על מגש, ורואים את השכבות העסיסיות ומעוררות התיאבון שנוצרות ממרכיביו השונים.
יש המכינים את המקלובה עם בשר כבש או בשר בקר. ב"אל סולטאן" בחרו מתכון פחות שמן שלא נופל בטעמו, על טהרת הפרגיות.
המתכון דורש השקעה, ולוקח זמן (הבדואים, כמיטב המסורת, לא נוהגים למהר), אבל המחמאות ובליל הטעמים בהחלט שווים את ההשקעה.

מתכון ל- 4-6 סועדים:
מצרכים:
1 ק"ג אורז (ו2.5 ליטר מים)
1/2 ק"ג גזר (פרוס באלכסון)
1 ק"ג חציל (חתוך בקוביות גדולות)
1/2 ק"ג בצל (חתוך לרבעים)
1 ק"ג כרובית (חתוכה לחתיכות קטנות)
2 ק"ג פרגיות (חתוכות לחלקים קטנים)

אופן ההכנה:
מטגנים טיגון קל את הגזר, החציל, הבצל והכרובית.
אחרי הטיגון מכניסים למים רותחים את הגזר.
מטגנים את הפרגיות, ומוסיפים את הפרגית המטוגנת לגזר שבמים.
לאחר 5 דקות רתיחה מוסיפים את הבצל.
לאחר 5 דקות נוספות מוסיפים את האורז.
מנמיכים את האש ומבשלים כ- 20 דקות.
מוסיפים את הכרובית ולאחר מכן את החציל, ל-15 דקות נוספות.
מכבים את האש ומכסים הרמטית.
ממתינים 10 דקות ופותחים את הסיר (סה"כ זמן ההכנה כשעה).
מחלקים לסועדים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר