שוקי עוף עם פתיתים

חומרים ל- 4 מנות:1/2 כוס שמן זית 8 שוקי עוףמלח ופלפל שחור גרוס טרי3 בצלים קצוצים1 גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות2 גבעולי סלרי קצוצים5 שיני שום שלמות קלופות3 כוסות פתיתים בצורת אורז1 כף ראס אל-חנות (תערובת תיבול מרוקאית, להשיג בחנויות תבלינים)2 עלי דפנה1 ליטר מים (או ציר עוף) 1 כוס אפונה קפואהלהגשה:1 כוס פטרוזיליה קצוצהאופן ההכנה:מחממים שמן זית בסיר רחב ומשחימים את שוקי העוף. מתבלים במלח ופלפל שחור. מוציאים מהסיר בעזרת כף מחוררת.מוסיפים לסיר בצלים, גזר, סלרי ושום.מטגנים 10 דקות עד שהבצלים שחומים.מוסיפים פתיתים, ראס אל-חנות ועלי דפנה ומטגנים 3 דקות.מחזירים לסיר את שוקי העוף ומערבבים בעדינות.יוצקים מים (או ציר עוף) לסיר עד כדי כיסוי. מביאים לרתיחה.מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים מכוסה 45 דקות.מוסיפים אפונה, מערבבים ומבשלים 10 דקות נוספות. הצעת הגשה:פטרוזיליה קצוצה מעל.המתכון של שף עומר מילר ממסעדת "חדר האוכל" מתוך ספרו "מטבח ישראלי", בהוצאת "על השולחן". צילום: רונן מנגן

חומרים ל- 4 מנות:
1/2 כוס שמן זית
8 שוקי עוף
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
3 בצלים קצוצים
1 גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי קצוצים
5 שיני שום שלמות קלופות
3 כוסות פתיתים בצורת אורז
1 כף ראס אל-חנות (תערובת תיבול מרוקאית, להשיג בחנויות תבלינים)
2 עלי דפנה
1 ליטר מים (או ציר עוף)
1 כוס אפונה קפואה

להגשה:
1 כוס פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:
מחממים שמן זית בסיר רחב ומשחימים את שוקי העוף.
מתבלים במלח ופלפל שחור.
מוציאים מהסיר בעזרת כף מחוררת.
מוסיפים לסיר בצלים, גזר, סלרי ושום.
מטגנים 10 דקות עד שהבצלים שחומים.
מוסיפים פתיתים, ראס אל-חנות ועלי דפנה ומטגנים 3 דקות.
מחזירים לסיר את שוקי העוף ומערבבים בעדינות.
יוצקים מים (או ציר עוף) לסיר עד כדי כיסוי.
מביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים מכוסה 45 דקות.
מוסיפים אפונה, מערבבים ומבשלים 10 דקות נוספות.

הצעת הגשה:
פטרוזיליה קצוצה מעל.

המתכון של שף עומר מילר ממסעדת "חדר האוכל" מתוך ספרו "מטבח ישראלי", בהוצאת "על השולחן". צילום: רונן מנגן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר