חומרים ל- 4 מנות:
1/2 כוס שמן זית
8 שוקי עוף
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
3 בצלים קצוצים
1 גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי קצוצים
5 שיני שום שלמות קלופות
3 כוסות פתיתים בצורת אורז
1 כף ראס אל-חנות (תערובת תיבול מרוקאית, להשיג בחנויות תבלינים)
2 עלי דפנה
1 ליטר מים (או ציר עוף)
1 כוס אפונה קפואה
להגשה:
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
מחממים שמן זית בסיר רחב ומשחימים את שוקי העוף.
מתבלים במלח ופלפל שחור.
מוציאים מהסיר בעזרת כף מחוררת.
מוסיפים לסיר בצלים, גזר, סלרי ושום.
מטגנים 10 דקות עד שהבצלים שחומים.
מוסיפים פתיתים, ראס אל-חנות ועלי דפנה ומטגנים 3 דקות.
מחזירים לסיר את שוקי העוף ומערבבים בעדינות.
יוצקים מים (או ציר עוף) לסיר עד כדי כיסוי.
מביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים מכוסה 45 דקות.
מוסיפים אפונה, מערבבים ומבשלים 10 דקות נוספות.
הצעת הגשה:
פטרוזיליה קצוצה מעל.
המתכון של שף עומר מילר ממסעדת "חדר האוכל" מתוך ספרו "מטבח ישראלי", בהוצאת "על השולחן". צילום: רונן מנגן