חזה עוף בקונפי בצל וסלסה ורדה – Pollo con Salsa Verde

סלסה ורדה עשויה מעגבניות ירוקות קטנות מזן מיוחד הנקראות טומאטיוס Tomatillos בעלות "עטיפה" הנראית כעלים שקופים ויבשים, ולא מדובר בעגבניות בוסר.טעמן מיוחד ומרקמן צמיגי מעט .ניתן להשיג סלסה ורדה בישראל בטרז פזוסחומרים לארבע מנות:שני חזות עוף שלמים, מנוקים, מושריםמיכל קונפי בצל של פיטנגושתי כפות שמן זיתשתי כפות בצל ירוק קצוץחצי כוס שמנת קוקוסחצי כוס סלסה ורדה – ירוקה מתוצרת עצמית או מוכנהשתי כפות כוסברה קצוצהמעט מלחאופן ההכנה:מחממים את שמן הזית במחבת. כשהשמן מעשן, מוסיפים את חזה העוף.מטגנים את החזה מצד אחד עד שהוא שחום והופכים.מוסיפים את הבצל הירוק ומערבבים. הופכים את חזה העוף לצד שני.מנמיכים את האש ומוסיפים את הסלסה והשמנת קוקוס.מערבבים ומגרדים את המשקעים.מבשלים עוד כמה דקות והופכים מדי פעם עד שהרוטב מסמיך.מוסיפים את הכוסברה ומעט מלח, אם צריך.הצעת הגשה: מגישים בתוספת אורז ופריחול'ס.Tres Pesos

סלסה ורדה עשויה מעגבניות ירוקות קטנות מזן מיוחד הנקראות טומאטיוס Tomatillos בעלות "עטיפה" הנראית כעלים שקופים ויבשים, ולא מדובר בעגבניות בוסר.
טעמן מיוחד ומרקמן צמיגי מעט .ניתן להשיג סלסה ורדה בישראל בטרז פזוס

חומרים לארבע מנות:
שני חזות עוף שלמים, מנוקים, מושרים
מיכל קונפי בצל של פיטנגו
שתי כפות שמן זית
שתי כפות בצל ירוק קצוץ
חצי כוס שמנת קוקוס
חצי כוס סלסה ורדה – ירוקה מתוצרת עצמית או מוכנה
שתי כפות כוסברה קצוצה
מעט מלח

אופן ההכנה:
מחממים את שמן הזית במחבת.
כשהשמן מעשן, מוסיפים את חזה העוף.
מטגנים את החזה מצד אחד עד שהוא שחום והופכים.
מוסיפים את הבצל הירוק ומערבבים.
הופכים את חזה העוף לצד שני.
מנמיכים את האש ומוסיפים את הסלסה והשמנת קוקוס.
מערבבים ומגרדים את המשקעים.
מבשלים עוד כמה דקות והופכים מדי פעם עד שהרוטב מסמיך.
מוסיפים את הכוסברה ומעט מלח, אם צריך.

הצעת הגשה:
מגישים בתוספת אורז ופריחול'ס.

Tres Pesos

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר