מצרכים:
6 נתחים של פרגית, נקיים
חצי ק"ג פטריות
1 בצל פרוס
2 שיני שום
חצי כפית מוסקט
מלח ופלפל לפי הטעם
צרור פטרוזיליה
2 כפות שמן זית
לרוטב:
350 מ"ל יין "עלמה" 08 "דלתון"
50 מ"ל חומץ בלסמי
2 כפות דבש
אופן ההכנה:
פורסים את הפרגית כדי למלא.
במחבת כבד מחממים שמן זית.
מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שמזהיב.
מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת.
מוסיפים את הפיטריות ומטגנים עוד 5 דקות.
מוסיפים מלח, פלפל, מוסקט, ופטרוזיליה קצוצה.
מניחים להצטנן מעט.
קוצצים את תערובת הפטריות דק דק עם סכין.
ממלאים את הפרגית וסוגרים עם קיסם.
מחממים תנור לחום גבוה 250 מעלות.
מכניסים את הפרגית לתנור ל- 4 דקות.
מורידים את החום ל- 180 מעלות וצולים בתנור עוד 15 דקות נוספות.
לרוטב:
בסיר כבד שמים את היין , החומץ והדבש.
מצמצמים את הרוטב עד לקבלת סירופ עשיר –לא להגזים בצמצום.
הגשה:
בצלחת הגשה עמוקה יוצקים את הרוטב.
מסדרים מעל את נתחי הפרגית הממולאים.
"פוד מרקט" – שוק אוכל המוכן על ידי שף ירון עמר. יום-יום טרי ומגוון בסניפי "טיב טעם" ראשון לציון ורמת החייל