אסקלופ כבד אווז, ספרינג רול קונפי ברווז, דובדבנים וקציפת שקדים

חומרים לאווז:100 גר' כבד אווז¼ כוס ברנדימלח ופלפלמעט עירית קצוצה4 דובדבנים מגולענים4 שקדים טריים קלופיםחומרים לספרינגרול:4 עלי סיגר / אגרול200 גר' קונפי ברווז3 כפות רוטב הוי סיןכפית קינמוןפלפל שחור טחון טרישמן לטיגון עמוקחומרים לקציפת שקדים (בהתאמה למטבח הביתי):½ כוס אמרטו½ רוזטה1 כוס חלב½ כוס שמנת מתוקה1 כפית מלחאופן ההכנה:קציפת שקדיםמצמצמים את האמרטו בסיר לסירופ.מוסיפים את שאר המרכיבים ומביאים לסף רתיחה.ספרינגרולמערבבים את הבשר עם ההוי סין והתבלינים.מחלקים ל- 4 ומגלגלים עם המילוי לסיגר. מטגנים בשמן עמוק עד שפריך ושחום.כבד אווזממליחים ומפלפלים את נתח הכבד אווז.צורבים במחבת טפלון חמה מכל הכיוונים עד ששחום. חשוב שהמחבת תהיה על אש בינונית ולא גבוהה ביותר. מוסיפים את הברנדי בזהירות למחבת ומשלהבים.מחממים שוב את הרוטב ומקציפים עם בלנדר ידיני עד שיש קציפה יציבה.התקנת המנהחוצים את הספרינגרול.מניחים מעליו את כבד האווז.מפזרים מעט עירית. מסדרים את הדובדבנים והשקדים מסביב.לפני ההגשה יוצקים את קציפת השקדים.פושקין מסעדת שף, רח' מונטיפיורי 27, תל אביב, 03-5251501

חומרים לאווז:
100 גר' כבד אווז
¼ כוס ברנדי
מלח ופלפל
מעט עירית קצוצה
4 דובדבנים מגולענים
4 שקדים טריים קלופים

חומרים לספרינגרול:
4 עלי סיגר / אגרול
200 גר' קונפי ברווז
3 כפות רוטב הוי סין
כפית קינמון
פלפל שחור טחון טרי
שמן לטיגון עמוק

חומרים לקציפת שקדים (בהתאמה למטבח הביתי):
½ כוס אמרטו
½ רוזטה
1 כוס חלב
½ כוס שמנת מתוקה
1 כפית מלח

אופן ההכנה:
קציפת שקדים
מצמצמים את האמרטו בסיר לסירופ.
מוסיפים את שאר המרכיבים ומביאים לסף רתיחה.

ספרינגרול
מערבבים את הבשר עם ההוי סין והתבלינים.
מחלקים ל- 4 ומגלגלים עם המילוי לסיגר.
מטגנים בשמן עמוק עד שפריך ושחום.

כבד אווז
ממליחים ומפלפלים את נתח הכבד אווז.
צורבים במחבת טפלון חמה מכל הכיוונים עד ששחום.
 חשוב שהמחבת תהיה על אש בינונית ולא גבוהה ביותר.

מוסיפים את הברנדי בזהירות למחבת ומשלהבים.
מחממים שוב את הרוטב ומקציפים עם בלנדר ידיני עד שיש קציפה יציבה.

התקנת המנה
חוצים את הספרינגרול.
מניחים מעליו את כבד האווז.
מפזרים מעט עירית.
מסדרים את הדובדבנים והשקדים מסביב.
לפני ההגשה יוצקים את קציפת השקדים.


פושקין מסעדת שף, רח' מונטיפיורי 27, תל אביב, 03-5251501

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר