מרכיבים ל-4 סועדים:
8 יחידות של סטייק פרגיות
2 תפוחי עץ גרנד סמיט
מרכיבים למילוי:
50 גרם צימוקים
50 גרם תאנים
50 גרם משמש
150 גרם מחמאה
1 שן שום לתיבול תפו"א
6 יחידות תפו"א אדומים גדולים
מרכיבים לרוטב:
1 בקבוק יין אדום יבש
250-300 גרם סוכר
1 ענף טימין
200 גרם אטריות אורז יבשות
אנטיפסטי- ירקות מתובלים וצלויים בתנור (בטטה, עגבניות שרי, שומר, אספרגוס)
אופן ההכנה:
יש לקלף את תפוחי האדמה ולחתוך אותם למקלות ישרים ועבים.
שוטפים, מתבלים ומכניסים לתנור ב- 180 מעלות למשך 30 דקות.
משרים את הפירות היבשים במים ל-10 דקות וחותכים לקוביות קטנות.
ממיסים מחמאה במחבת ומקפיצים את תפוחי העץ עם הפירות היבשים במשך 3-4 דקות.
את סטייק הפרגית ממלאים במילוי, סוגרים עם קיסם שיניים.
מכניסים לתנור ב- 180 מעלות למשך 25 דקות.
מטגנים קלות אטריות אורז עד שהופכות לפריכות.
מצמצמים יין וסוכר עם ענף טימין טרי עד לקבלת מרקם סמיך, ומרכיבים את המנה.
Space – מסעדת בשרים כשרה, מושב אמונים, משק 104
טל' 08-8677210