מדליוני כבד אווז שלוקים בציר יין לבן

מרכיבים:1 ק"ג כבד אווז מופשר ומוכשר בשלמותו4 יח' בננות ישרות ככל האפשר50 גר' סוכר לבןרכיבים לציר:1 בקבוק יין לבן באיכות טובה10 יח' תפוז סיני100 גר' צימוקים בהירים1/4 ק"ג סוכר לבן2 יח' מקל קינמון3 יח' כוכבי אניס או 1/4 כוס עראק1 כפית ברנדי3 יח' עלי דפנה5 יח' פלפל אנגלי שלםקורט מלח / קורט פלפל שחור גרוסרכיבים למשמש ממולא:8 יח' משמשים יבשים ומושרים במים חמים80 גר' בשר כבש טחון ומבושלרכיבים לקדאיף:300 גר' שערות קדאיף מופשרות ועטופות ב-50 גר' מחמאה מומסת50 גר' פיסטוק גרוס50 גר' אוכמניות מיובשותאופן ההכנה:מכניסים את כל חומרי הציר לסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות. מוסיפים את כבד האווז בשלמותו לבישול של 10 דקות (כאשר לאחר 5 דקות הופכים צד). מוציאים את כבד האווז ומניחים להתקרר מעט. מוסיפים את המשמשים הממולאים לסיר לבישול של כ-5 דקות ומוציאים מהסיר. מניחים לציר להתרכז עוד כ-5 דקות לקבלת רוטב סמיך. פורסים את הבננות לאורכן לפרוסות בעובי של כ- 2-3 ס"מ. מניחים על תבנית אפיה (ללא הקליפה), בוזקים מעט סוכר לבן ומכניסים לתנור למשך שעה ב-120 מעלות. מערבבים את שערות הקדאיף עם הפיסטוק וממלאים בכלים אישים חסיני חום.מעל הקדאיף מפזרים את האוכמניות.מכניסים לאפייה של כ- 15 דקות ב-175 מעלות.הרכבת המנה:לוקחים צלחת מלבנית גדולה או כל צלחת גדולה.מניחים בצד הצלחת את המשמשים הממולאים ביחד עם צימוקים בתוך כלי הגשה קטן. בצידה השני של הצלחת מניחים את הקדאיף.פורסים 2 מדליונים מכבד האווז ומניחים מעל. מניחים את פרוסות הבננות בין כבד האווז למשמשים.מקשטים בזילוף של הרוטב ציר שהצטמצם על הצלחת ובמספר יחידות של תפוז סיני.משכן האירועים בית האופרה, רח' האורגים 25, אשדוד, טל' 08-8517000

מרכיבים:
1 ק"ג כבד אווז מופשר ומוכשר בשלמותו
4 יח' בננות ישרות ככל האפשר
50 גר' סוכר לבן

רכיבים לציר:
1 בקבוק יין לבן באיכות טובה
10 יח' תפוז סיני
100 גר' צימוקים בהירים
1/4 ק"ג סוכר לבן
2 יח' מקל קינמון
3 יח' כוכבי אניס או 1/4 כוס עראק
1 כפית ברנדי
3 יח' עלי דפנה
5 יח' פלפל אנגלי שלם
קורט מלח / קורט פלפל שחור גרוס

רכיבים למשמש ממולא:
8 יח' משמשים יבשים ומושרים במים חמים
80 גר' בשר כבש טחון ומבושל

רכיבים לקדאיף:
300 גר' שערות קדאיף מופשרות ועטופות ב-50 גר' מחמאה מומסת
50 גר' פיסטוק גרוס
50 גר' אוכמניות מיובשות

אופן ההכנה:
מכניסים את כל חומרי הציר לסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות.
מוסיפים את כבד האווז בשלמותו לבישול של 10 דקות (כאשר לאחר 5 דקות הופכים צד).
מוציאים את כבד האווז ומניחים להתקרר מעט.
מוסיפים את המשמשים הממולאים לסיר לבישול של כ-5 דקות ומוציאים מהסיר. מניחים לציר להתרכז עוד כ-5 דקות לקבלת רוטב סמיך. פ
ורסים את הבננות לאורכן לפרוסות בעובי של כ- 2-3 ס"מ.
מניחים על תבנית אפיה (ללא הקליפה), בוזקים מעט סוכר לבן ומכניסים לתנור למשך שעה ב-120 מעלות.
מערבבים את שערות הקדאיף עם הפיסטוק וממלאים בכלים אישים חסיני חום.
מעל הקדאיף מפזרים את האוכמניות.
מכניסים לאפייה של כ- 15 דקות ב-175 מעלות.

הרכבת המנה:
לוקחים צלחת מלבנית גדולה או כל צלחת גדולה.
מניחים בצד הצלחת את המשמשים הממולאים ביחד עם צימוקים בתוך כלי הגשה קטן.
בצידה השני של הצלחת מניחים את הקדאיף.
פורסים 2 מדליונים מכבד האווז ומניחים מעל.
מניחים את פרוסות הבננות בין כבד האווז למשמשים.
מקשטים בזילוף של הרוטב ציר שהצטמצם על הצלחת ובמספר יחידות של תפוז סיני.

משכן האירועים בית האופרה, רח' האורגים 25, אשדוד, טל' 08-8517000

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר