שיפודי פרגיות וירקות בסומק ובצל

חומרים (6 מנות):6 יחידות ירכי עוף ללא עצמות חתוכות ל- 6 קוביות6 עגבניות שריבצל סגול חתוך לקוביות1 פלפל חריף אדום חתוך לפרוסות6 קוביות חזה אווז מעושן (לא חובה)6 כפיות שמן זית1 כפית חומץ1 כפית סומקמלח גספלפל גרוס טריאופן ההכנה:משפדים את העוף על שיפוד ברזל עם חתיכות הירקות: עגבניות, פלפל ובצל (אם משתמשים בחזה אווז משפדים גם אותו).מכינים בקערית מרינדה עם סומק, שמן זית, חומץ מלח ופלפל לפי הטעם.משרים את השיפודים במרינדה למשך 30 דקות במקרר.מחממים תנור ל- 200 מעלות.צולים במחבת פסים את השיפודים למשך דקה, ומכניסים לתנור החם למשך 10 דקות.מומלץ להגיש עם סלט טאבולה או סלט עגבניות פיקנטי.סלט טאבולה:חומרים:1 צרור פטרוזיליה קצוצה גס¼ צרור נענע קצוץ גסמיץ לימון מלימון אחד½ כוס בורגול מושרה במים פושרים עד לריכוך, מסונן וסחוט היטב מנוזלים¼ כוס שמן זית1 עגבנייה קצוצה דקמלח ופלפל לפי הטעם אופן ההכנה:מערבבים את כל החומרים ביחד ומגישים לצד השיפודים.צ'רלי פדידה – שף מלון "שרתון" תל אביב ומסעדת Olive Leaf מלון "שרתון" תל אביב, הירקון 115, טל. 03-5211111

חומרים (6 מנות):
6 יחידות ירכי עוף ללא עצמות חתוכות ל- 6 קוביות
6 עגבניות שרי
בצל סגול חתוך לקוביות
1 פלפל חריף אדום חתוך לפרוסות
6 קוביות חזה אווז מעושן (לא חובה)
6 כפיות שמן זית
1 כפית חומץ
1 כפית סומק
מלח גס
פלפל גרוס טרי

אופן ההכנה:
משפדים את העוף על שיפוד ברזל עם חתיכות הירקות: עגבניות, פלפל ובצל (אם משתמשים בחזה אווז משפדים גם אותו).
מכינים בקערית מרינדה עם סומק, שמן זית, חומץ מלח ופלפל לפי הטעם.
משרים את השיפודים במרינדה למשך 30 דקות במקרר.
מחממים תנור ל- 200 מעלות.
צולים במחבת פסים את השיפודים למשך דקה, ומכניסים לתנור החם למשך 10 דקות.
מומלץ להגיש עם סלט טאבולה או סלט עגבניות פיקנטי.

סלט טאבולה:
חומרים:
1 צרור פטרוזיליה קצוצה גס
¼ צרור נענע קצוץ גס
מיץ לימון מלימון אחד
½ כוס בורגול מושרה במים פושרים עד לריכוך, מסונן וסחוט היטב מנוזלים
¼ כוס שמן זית
1 עגבנייה קצוצה דק
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים ביחד ומגישים לצד השיפודים.

צ'רלי פדידה – שף מלון "שרתון" תל אביב ומסעדת Olive Leaf
מלון "שרתון" תל אביב, הירקון 115, טל. 03-5211111

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר