סאטאי עוף – שיפודי עוף אינדונזים

חומרים (10 שיפודים):½ ק"ג חזה עוף חתוך לקוביות של 2 ס"מ1 כף משחת קארי אדום1 כף סוכרכוס וחצי חלב קוקוס1 כוס חמאת בוטנים2 כפות רוטב סויהחומרים למרינדה:1 כף זרעי כוסברה או אבקת כוסברה1 כפית זרעי כמון או אבקת כמון1 בצל בינוני קצוץרבע כוס בוטנים קלויים טחונים1 כפית כורכום1 כף שמנת מתוקה (לא חובה)1 כף סוכר דקלים2 כפות רוטב דגים1 כף ברנדימלח, לפי טעםאופן ההכנה:הכנת הרוטב: בסיר קטן, שימו כף שמן קנולה והוסיפו את הקארי והסוכר וערבבו היטב. הוסיפו את חלב הקוקוס ותנו לרוטב לרתוח. הוסיפו את חמאת הבוטנים והסויה. ערבבו היטב. לטעום ואם יש צורך להשלים טעם. לכבות את האש.הכנת המרינדה: במחבת ללא שמן קולים את זרעי הכוסברה והכמון על חום גבוה עד לקבלת צבע חום.להוציא מהמחבת ולטחון במטחנת תבלינים (אם משתמשים באבקה – אין צורך לקלות). בבלנדר לשים כמון, כוסברה, בצל ובוטנים ולטחון למשחה. להוסיף את שאר החומרים ולטחון היטב עד קבלת מרקם אחיד. להעביר את המרינדה לתבנית ולהשרות את קוביות העוף כ-4 שעות.הכנת השיפודים: לשפד כל שיפוד עם 3-4 קוביות עוף ובמקביל לחמם גריל פחמים או מחבת פסים על חום בינוני-גבוה. לשמן קלות את רשת הגריל או מחבת הפסים ולצלות את העוף כ-5 דקות מכל צד.הצעה להגשה: מומלץ להגיש עם רוטב הבוטנים בצד – המעניק לעוף טעם מדהים ועשיר, או להוציא את השיפודים מהגריל ישר לתוך רוטב הסאטאי – כך שהרוטב עוטף את כל העוף ולהגיש מיד.מסעדת Minna Tomei במרכז קסטרא חיפה, רח' פלימן 8, טל. 04-6668080

חומרים (10 שיפודים):
½ ק"ג חזה עוף חתוך לקוביות של 2 ס"מ
1 כף משחת קארי אדום
1 כף סוכר
כוס וחצי חלב קוקוס
1 כוס חמאת בוטנים
2 כפות רוטב סויה

חומרים למרינדה:
1 כף זרעי כוסברה או אבקת כוסברה
1 כפית זרעי כמון או אבקת כמון
1 בצל בינוני קצוץ
רבע כוס בוטנים קלויים טחונים
1 כפית כורכום
1 כף שמנת מתוקה (לא חובה)
1 כף סוכר דקלים
2 כפות רוטב דגים
1 כף ברנדי
מלח, לפי טעם

אופן ההכנה:
הכנת הרוטב:
בסיר קטן, שימו כף שמן קנולה והוסיפו את הקארי והסוכר וערבבו היטב.
הוסיפו את חלב הקוקוס ותנו לרוטב לרתוח.
הוסיפו את חמאת הבוטנים והסויה.
ערבבו היטב.
לטעום ואם יש צורך להשלים טעם.
לכבות את האש.

הכנת המרינדה:
במחבת ללא שמן קולים את זרעי הכוסברה והכמון על חום גבוה עד לקבלת צבע חום.
להוציא מהמחבת ולטחון במטחנת תבלינים (אם משתמשים באבקה – אין צורך לקלות). בבלנדר לשים כמון, כוסברה, בצל ובוטנים ולטחון למשחה.
להוסיף את שאר החומרים ולטחון היטב עד קבלת מרקם אחיד.
להעביר את המרינדה לתבנית ולהשרות את קוביות העוף כ-4 שעות.

הכנת השיפודים:
לשפד כל שיפוד עם 3-4 קוביות עוף ובמקביל לחמם גריל פחמים או מחבת פסים על חום בינוני-גבוה.
לשמן קלות את רשת הגריל או מחבת הפסים ולצלות את העוף כ-5 דקות מכל צד.

הצעה להגשה:
מומלץ להגיש עם רוטב הבוטנים בצד – המעניק לעוף טעם מדהים ועשיר, או להוציא את השיפודים מהגריל ישר לתוך רוטב הסאטאי – כך שהרוטב עוטף את כל העוף ולהגיש מיד.

מסעדת Minna Tomei במרכז קסטרא חיפה, רח' פלימן 8, טל. 04-6668080

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר