כבד אווז צרוב על בסיס וודקה ואן גוך רימונים

מצרכים:120 גרם כבד אווזכף חמאה כף שמן זיתכף סוכר לבןקמצוץ מלח וולקני – אם אין בהישג יד יש להשתמש במלח ים גס.מלח ופלפלמצרכים עבור ריבת ואן גוך רימונים בעיטור אוכמניות:100 גרם אוכמניות טריות או קפואות25 גרם אבקת סוכר 30 גרם וודקה ואן גוך רימונים30 גרם וודקה ללהבה (פלמבה)אופן ההכנה:מבשלים את האוכמניות ביחד עם וודקה ואן גוך רימונים ואבקת סוכר על אש נמוכה בערך 10 דקות.מורידים מהאש, טוחנים ומסננים.מוזגים כ- 15 גרם מה-ואן גוך רימונים, מוסיפים לתוך סיר קטן ומדליקים את הוודקה.מורידים מהאש.מחכים 20 שניות שהוודקה תישרף קצת.מוזגים אותה לתוך הפירות.יוצקים שתיים עד שלוש כפות על הצלחת ומניחים את נתח הכבד מעל.שופכים 15 גרם וודקה הנותרים מעל.מדליקים שוב על מנת ליצור פלמבה להגשה.אופן הכנת כבד אווז צרוב:לתבל בעדינות את נתח הכבד במלח ופלפל שחור גרוס.לחמם מחבת על חום גבוה.להוסיף שמן זית וחמאה.להניח את נתח הכבד על המחבת לצריבה כשתי דקות מכל צד – עד לקבלת צבע חום ומרקם מעט קריספי.לא לצרוב יתר על המידה, שכן בישול מוגזם יגרום לנתח הכבד לאבד את המרקם הרצוי.להניח את הנתח על נייר סופג למשך דקה על מנת שיספוג את השומנים הנותרים.לפזר כמה גרגירי מלח וולקני על החלק העליון.לפזר מעל באופן שווה את הסוכר.בעזרת מבער להתיך את הסוכר עד קבלת מרקם של קרמל כמעט קשיח.

מצרכים:
120 גרם כבד אווז
כף חמאה
כף שמן זית
כף סוכר לבן
קמצוץ מלח וולקני – אם אין בהישג יד יש להשתמש במלח ים גס.
מלח ופלפל

מצרכים עבור ריבת ואן גוך רימונים בעיטור אוכמניות:
100 גרם אוכמניות טריות או קפואות
25 גרם אבקת סוכר
30 גרם וודקה ואן גוך רימונים
30 גרם וודקה ללהבה (פלמבה)

אופן ההכנה:
מבשלים את האוכמניות ביחד עם וודקה ואן גוך רימונים ואבקת סוכר על אש נמוכה בערך 10 דקות.
מורידים מהאש, טוחנים ומסננים.
מוזגים כ- 15 גרם מה-ואן גוך רימונים, מוסיפים לתוך סיר קטן ומדליקים את הוודקה.
מורידים מהאש.
מחכים 20 שניות שהוודקה תישרף קצת.
מוזגים אותה לתוך הפירות.
יוצקים שתיים עד שלוש כפות על הצלחת ומניחים את נתח הכבד מעל.
שופכים 15 גרם וודקה הנותרים מעל.
מדליקים שוב על מנת ליצור פלמבה להגשה.

אופן הכנת כבד אווז צרוב:
לתבל בעדינות את נתח הכבד במלח ופלפל שחור גרוס.
לחמם מחבת על חום גבוה.
להוסיף שמן זית וחמאה.
להניח את נתח הכבד על המחבת לצריבה כשתי דקות מכל צד – עד לקבלת צבע חום ומרקם מעט קריספי.
לא לצרוב יתר על המידה, שכן בישול מוגזם יגרום לנתח הכבד לאבד את המרקם הרצוי.
להניח את הנתח על נייר סופג למשך דקה על מנת שיספוג את השומנים הנותרים.
לפזר כמה גרגירי מלח וולקני על החלק העליון.
לפזר מעל באופן שווה את הסוכר.
בעזרת מבער להתיך את הסוכר עד קבלת מרקם של קרמל כמעט קשיח.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר