צ'יקן טיקה מסאלה

חומרים ל- 4 מנות:½ ק"ג פרגיות חתוכות לקוביות ללא עור ועצמות4 מנות אורז לבן מבושל4 מנות נאן (לחם הודי מתובל – אפשר להשתמש בלאפה רגילה)חומרים לרוטב:½ כוס בצל לבן קצוץ2 כפות חמאה2 שיני שום קצוצות½ק"ג עגבניות ללא חרצנים טחונות במג'ימיקס1 כפית הל טחון1 כפית וחצי גראם מסאלה1 כפית כוסברה טחונהקורט סוכר חום½ 1 כפיות צ'ילי אדום טרי קצוץ1 כף שקדים לבנים טחונים1 כוס שמנת מתוקה2 כפות רסק עגבניותמלח לפי טעםאופן ההכנה:אופן הכנת הרוטב: לאדות את הבצל בחמאה עד שקיפות.להוסיף שום, רסק, צ'ילי ועגבניות.לבשל דקה על חום בינוני תוך כדי ערבוב. להוסיף סוכר, שקדים ושמנת.לבשל על חום בינוני כ-5 דקות או עד שהרוטב יצטמצם ב- 20%.להוסיף תבלינים ומלח.אם הטעם חמוץ מדי – להמשיך לבשל על חום נמוך כ-5 דקות נוספות.הכנת המנה: לחמם ווק לחום גבוה,להוסיף 5 כפות שמן סויה ואת הפרגית.לערבב היטב ול"סגור" את הפרגית.להוסיף רוטב.להנמיך לחום בינוני ולהמשיך לבשל תוך כדי ערבוב 5-7 דקות.הגשה: למזוג לצלחות עמוקות ולהגיש עם אורז ולחם הודי.

חומרים ל- 4 מנות:
½ ק"ג פרגיות חתוכות לקוביות ללא עור ועצמות
4 מנות אורז לבן מבושל
4 מנות נאן (לחם הודי מתובל – אפשר להשתמש בלאפה רגילה)

חומרים לרוטב:
½ כוס בצל לבן קצוץ
2 כפות חמאה
2 שיני שום קצוצות
½ק"ג עגבניות ללא חרצנים טחונות במג'ימיקס
1 כפית הל טחון
1 כפית וחצי גראם מסאלה
1 כפית כוסברה טחונה
קורט סוכר חום
½ 1 כפיות צ'ילי אדום טרי קצוץ
1 כף שקדים לבנים טחונים
1 כוס שמנת מתוקה
2 כפות רסק עגבניות
מלח לפי טעם

אופן ההכנה:
אופן הכנת הרוטב:
לאדות את הבצל בחמאה עד שקיפות.
להוסיף שום, רסק, צ'ילי ועגבניות.
לבשל דקה על חום בינוני תוך כדי ערבוב.
להוסיף סוכר, שקדים ושמנת.
לבשל על חום בינוני כ-5 דקות או עד שהרוטב יצטמצם ב- 20%.
להוסיף תבלינים ומלח.
אם הטעם חמוץ מדי – להמשיך לבשל על חום נמוך כ-5 דקות נוספות.

הכנת המנה:
לחמם ווק לחום גבוה,להוסיף 5 כפות שמן סויה ואת הפרגית.
לערבב היטב ול"סגור" את הפרגית.
להוסיף רוטב.
להנמיך לחום בינוני ולהמשיך לבשל תוך כדי ערבוב 5-7 דקות.

הגשה:
למזוג לצלחות עמוקות ולהגיש עם אורז ולחם הודי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר