חומרים ל- 4 מנות:
½ ק"ג פרגיות חתוכות לקוביות ללא עור ועצמות
4 מנות אורז לבן מבושל
4 מנות נאן (לחם הודי מתובל – אפשר להשתמש בלאפה רגילה)
חומרים לרוטב:
½ כוס בצל לבן קצוץ
2 כפות חמאה
2 שיני שום קצוצות
½ק"ג עגבניות ללא חרצנים טחונות במג'ימיקס
1 כפית הל טחון
1 כפית וחצי גראם מסאלה
1 כפית כוסברה טחונה
קורט סוכר חום
½ 1 כפיות צ'ילי אדום טרי קצוץ
1 כף שקדים לבנים טחונים
1 כוס שמנת מתוקה
2 כפות רסק עגבניות
מלח לפי טעם
אופן ההכנה:
אופן הכנת הרוטב:
לאדות את הבצל בחמאה עד שקיפות.
להוסיף שום, רסק, צ'ילי ועגבניות.
לבשל דקה על חום בינוני תוך כדי ערבוב.
להוסיף סוכר, שקדים ושמנת.
לבשל על חום בינוני כ-5 דקות או עד שהרוטב יצטמצם ב- 20%.
להוסיף תבלינים ומלח.
אם הטעם חמוץ מדי – להמשיך לבשל על חום נמוך כ-5 דקות נוספות.
הכנת המנה:
לחמם ווק לחום גבוה,להוסיף 5 כפות שמן סויה ואת הפרגית.
לערבב היטב ול"סגור" את הפרגית.
להוסיף רוטב.
להנמיך לחום בינוני ולהמשיך לבשל תוך כדי ערבוב 5-7 דקות.
הגשה:
למזוג לצלחות עמוקות ולהגיש עם אורז ולחם הודי.