קדרת פרגיות ארטישוק, עגבניות שרי וארטישוק

חומרים:350 גרם פרגיות ללא עצם חתוך לקוביות גסות 1 כוס ארטישוק צעיר חתוך לרבעים2 כוסו עגבניות שרי בשלמותןמלח גספלפל שחור גרוס¼ כוס שמן זית 2 ענפי רוזמרין1 כף סוכר חום½ כוס יין מוסקט 2 שיני שום פרוסות.אופן ההכנה:מחממים במחבת שמן זית וצולים את הפרגיות כ- 2 דקות מכל צד.מוסיפים את הארטישוק לעוד 2 דקות.מוסיפים את העגבניות.מתבלים במלח ופלפל.מוסיפים את הרוזמרין, בוזקים מעל את הסוכר החום ואת השום הפרוס לעוד כ-2 דקות.להוסיף את יין המוסקט.להמתין עד שהעגבניות אוגרות את הנוזלים ומגיעות לרתיחה.מנמיכים את התלהבה ומבשלים עוד כ- 15 דקות.טועמים ומשפרים את הטעם בעזרת תבלינים.לקראת הסוף זולפים מעט שמן זית מעל.ומגישים עם לחם כפרי (שיהיה אפשר לטבול ברוטב).

חומרים:
350 גרם פרגיות ללא עצם חתוך לקוביות גסות
1 כוס ארטישוק צעיר חתוך לרבעים
2 כוסו עגבניות שרי בשלמותן
מלח גס
פלפל שחור גרוס
¼ כוס שמן זית
2 ענפי רוזמרין
1 כף סוכר חום
½ כוס יין מוסקט
2 שיני שום פרוסות.

אופן ההכנה:
מחממים במחבת שמן זית וצולים את הפרגיות כ- 2 דקות מכל צד.
מוסיפים את הארטישוק לעוד 2 דקות.
מוסיפים את העגבניות.
מתבלים במלח ופלפל.
מוסיפים את הרוזמרין, בוזקים מעל את הסוכר החום ואת השום הפרוס לעוד כ-2 דקות.
להוסיף את יין המוסקט.
להמתין עד שהעגבניות אוגרות את הנוזלים ומגיעות לרתיחה.
מנמיכים את התלהבה ומבשלים עוד כ- 15 דקות.
טועמים ומשפרים את הטעם בעזרת תבלינים.
לקראת הסוף זולפים מעט שמן זית מעל.
ומגישים עם לחם כפרי (שיהיה אפשר לטבול ברוטב).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר