פילה יען ברוטב יין מרסלה ובצלצלי שאלוט על פירה תפוח אדמה

חומרים:לרוטב:10 בצלצלי שאלוט500 מ"ל (1/2 2 כוסות) יין מרסלה500 מ"ל (1/2 2 כוסות) יין אדום3 כפות חומץ בלסמי400 מ"ל (2 כוסות) ציר בקרמלח, פלפל שחורלבשר:1 ק"ג פילה יען, מחולק ל-8 מדליוניםמעט שמנתמלחפלפל לבןפירה תפוחי אדמהאופן ההכנה:הרוטב:מחממים שמן זית על אש נמוכה.מוסיפים את בצלצלי השאלוט ומזהיבים מעט.מוסיפים את הנוזלים ומצמצמים לחצי.הבשר:משמנים את היען בשמן זית וזורים מעט פלפל שחור גרוס. צולים על הגריל כשתי דקות מכל צד.הרכבת המנה:מצמצמים שוב את הרוטב עם השמנת. מכניסים את הבשר לתנור וצולים בגריל עד שנעשה שחום.מסדרים את הצלחת: מניחים את הפירה, מעליו את היען, לסיום מוזגים את הרוטבניתן לקשט בעלה ירוק למעלה.

חומרים:
לרוטב:
10 בצלצלי שאלוט
500 מ"ל (1/2 2 כוסות) יין מרסלה
500 מ"ל (1/2 2 כוסות) יין אדום
3 כפות חומץ בלסמי
400 מ"ל (2 כוסות) ציר בקר
מלח, פלפל שחור

לבשר:
1 ק"ג פילה יען, מחולק ל-8 מדליונים
מעט שמנת
מלח
פלפל לבן
פירה תפוחי אדמה

אופן ההכנה:
הרוטב:
מחממים שמן זית על אש נמוכה.
מוסיפים את בצלצלי השאלוט ומזהיבים מעט.
מוסיפים את הנוזלים ומצמצמים לחצי.

הבשר:
משמנים את היען בשמן זית וזורים מעט פלפל שחור גרוס.
צולים על הגריל כשתי דקות מכל צד.

הרכבת המנה:
מצמצמים שוב את הרוטב עם השמנת.
מכניסים את הבשר לתנור וצולים בגריל עד שנעשה שחום.

מסדרים את הצלחת:
מניחים את הפירה, מעליו את היען, לסיום מוזגים את הרוטב
ניתן לקשט בעלה ירוק למעלה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר