מסאחן עופיון גורגני בתיבול סומק והרבה בצל

מצרכים לבצק: 2 כוסות קמח25 גר' שמרים5 כפות שמן זיתקורט מלחקורט סוכרמים לפי הצורךמצרכים לעוף: 2 עופיונים חצויים לחצי4 ראשי בצל קלופים וחתוכים לרצועות דקות1 כף סומק5 כפות שמן זית לתיבול העופיון1 שן שום קצוצהפלפל שחורמלח8 כפות שמן זית לטיגון הבצלאופן הכנת הבצק: מערבבים קמח סוכר, מלח ויוצרים גומה.מוסיפים לתוך הגומה מעט מים פושרים ואליהם את השמרים.בוחשים את המים בגומה עד שהשמרים מתמוססים.מערבבים עם הקמח ומוסיפים מים פושרים בהדרגה. יש ללוש עד קבלת בצק אחיד ורך.מכסים את הבצק במגבת או בניילון עד להתפחה במשך כ- 30 דקות . לאחר התפחה צריך ללוש את הבצק כ- 4 דקות נוספות, וכעת ניתן לחלקו לכדורים בגודל הרצוי.פותחים בעזרת הידיים את הבצק ויוצרים מיני פיתה. את הבצק יש לאפות בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך כ- 6 דקות עד קבלת בצק מוצק.רצוי לא לאפות עד הסוף – זו אפייה ראשונית.אופן הכנת העופיון:מתבלים את העופיונים עם מלח, פלפל , סומק ושמן.מחממים מחבת ומטגנים את העופיון עד שיהפוך לזהוב, ומניחים בצד.מטגנים בצל באותה המחבת עד להזהבה ומוסיפים סומק.מערבבים את הבצל המטוגן עם העופיון.מניחים על גבי הפיתה שאפינו מראש.אופים עוד 10 דקות בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות .מומלץ לאכול עם סלט עגבניות פיקנטי.צילום טל אגסי

מצרכים לבצק:
2 כוסות קמח
25 גר' שמרים
5 כפות שמן זית
קורט מלח
קורט סוכר
מים לפי הצורך

מצרכים לעוף:
2 עופיונים חצויים לחצי
4 ראשי בצל קלופים וחתוכים לרצועות דקות
1 כף סומק
5 כפות שמן זית לתיבול העופיון
1 שן שום קצוצה
פלפל שחור
מלח
8 כפות שמן זית לטיגון הבצל

אופן הכנת הבצק:
מערבבים קמח סוכר, מלח ויוצרים גומה.
מוסיפים לתוך הגומה מעט מים פושרים ואליהם את השמרים.
בוחשים את המים בגומה עד שהשמרים מתמוססים.
מערבבים עם הקמח ומוסיפים מים פושרים בהדרגה.
יש ללוש עד קבלת בצק אחיד ורך.
מכסים את הבצק במגבת או בניילון עד להתפחה במשך כ- 30 דקות .
לאחר התפחה צריך ללוש את הבצק כ- 4 דקות נוספות, וכעת ניתן לחלקו לכדורים בגודל הרצוי.
פותחים בעזרת הידיים את הבצק ויוצרים מיני פיתה.
את הבצק יש לאפות בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך כ- 6 דקות עד קבלת בצק מוצק.
רצוי לא לאפות עד הסוף – זו אפייה ראשונית.

אופן הכנת העופיון:
מתבלים את העופיונים עם מלח, פלפל , סומק ושמן.
מחממים מחבת ומטגנים את העופיון עד שיהפוך לזהוב, ומניחים בצד.
מטגנים בצל באותה המחבת עד להזהבה ומוסיפים סומק.
מערבבים את הבצל המטוגן עם העופיון.
מניחים על גבי הפיתה שאפינו מראש.
אופים עוד 10 דקות בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות .
מומלץ לאכול עם סלט עגבניות פיקנטי.

צילום טל אגסי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר