עוף בנוסח המזרח רחוק

אטריות אורז שקופות עם נתחי עוף וירקות מוקפצים ברוטב תאילנדי פיקנטי, קרם קוקוס ושבבי בוטנים

אטריות אורז שקופות עם נתחי עוף וירקות מוקפצים ברוטב תאילנדי פיקנטי, קרם קוקוס ושבבי בוטנים. מתכון ל- 4 מנות.

חומרים לרוטב אסייתי – מומלץ להכין יום לפני:
100מ”ל סויה מתוקה קנור
100מ”ל צ’ילי מתוק קנור
2 שיני שום קצוצות
אצבע ג’ינג’ר קצוצה בגודל 1 ס”מ
2 כפות סוכר

אופן הכנת הרוטב:
(אפשר להכין כמות גדולה ולהשאיר לשימוש קבוע למיני מאכלים בעלי אופי אסייתי):
לאדות בסיר את השום והג’ינג’ר במעט שמן
להוסיף את שאר המרכיבים ולהרתיח.
לקרר (עדיף למשך הלילה) ולסנן.

מרכיבים למנה:
1 חבילה אטריות אורז רחבות מושרות כשעתיים במים פושרים
500 גרם קוביות עוף, מושרה במעט שמן ורוטב אסייתי
2 יח' גזר חתוך למקלות דקים
2 יח' בצל סגול פרוס לפרוסות דקות
1 יח' שומר פרוס דק לטבעות
5 שיני שום פרוס דק
רבע כרוב לבן פרוס דק
פלפל אדום ופלפל צהוב אחד חתוכים לרצועות בעובי בינוני
1/2 פלפל חריף, פרוס לפרוסות דקות
חופן שעועית עדינה מבושלת קלות
חצי סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
3 יח' בצל ירוק חתוך גס
חופן עלי בזיליקום טריים
מעט שמן לטיגון
100 מ"ל חלב קוקוס
בוטנים קלויים וגרוסים

אופן ההכנה:
לחמם היטב מחבת רחבה ועמוקה.
מתחילים בטיגון הירקות (את המרכיבים חשוב להוסיף בהדרגה ולא בבת אחת על מנת לשמור על חום גבוה של המחבת וצריבה נכונה של הירקות):
הבצל הסגול, הגזר והפלפלים במשך כ- 2 דקות.
להוסיף את השומר ולערבב.
להזיז את הירקות לצד הסיר כך שיישאר חלק חשוף לצריבת הדג.
להוסיף לצד הפנוי את קוביות הסלמון ולצרוב אותן קלות.
להוסיף את הפטריות, השעועית , הפלפל החריף בעדינות ולערבב.
לתבל במלח ופלפל ולהוסיף את חלב הקוקוס ורוטב אסייתי לפי הטעם.
לצמצם מעט את הרוטב בסיר.
להוסיף את עלי הבזיליקום והבצל הירוק.
את האטריות המושרות יש לסנן ולחמם קלות במים שהורתחו מראש.
להניח בצלחת הגשה עמוקה ולתבל עם מעט רוטב אסייתי.
את תערובת הירקות והדגים לטעום ולתקן תיבול לפי הטעם.
להניח את תערובת הירקות והדג מעל האטריות.
לפזר בוטנים גרוסים ולהגיש מיד.

רשת "קפה קפה" מגישה את מנת חודש מרץ במסגרת פעילות ספיישל החודש בסניפי הרשת ברחבי הארץ – עוף בנוסח המזרח הרחוק
רשת café café


צילום דן פרץ, סטיילינג עמית פרבר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר