עוף ממולא עם פריקי בקרסט תבלינים ופרג

חומרים למילוי:300 גרם פריקי 1 בצל חתוך לקוביות קטנות 100 גרם צנוברים קלוי חופן פטרוזיליה קצוצה מלח לפי הטעם פלפל שחור טחון בהרט לפי הטעם ציר עוף או מים (כמות שתכסה את הפריקי בעת הבישול) 1 עוף שלם (מס' 2)חומרים למרינדה:100 גרם גרגירי כוסברה 100 גרם פרג טימין קצוץ מלח גס לפי הטעם פלפל שחור גרוס לפי הטעם 2 כוסות שמן זית 2 כפות דבש תמריםאופן ההכנה:למילוי:יוצקים מעט שמן זית למחבת ומוסיפים את הבצל. מקפיצים עד הזהבה, מוסיפים את הפריקי ומקפיצים קלות. שמים את התבלינים, ומיד אחר כך את ציר העוף. מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר במכסה כ-10 דקות ומכבים את האש. הפריקי ימשיך להתאדות כשהסיר מכוסה כ-20 דקות, ואז פותחים את המכסה. מוסיפים את הפטרוזיליה והצנובר הקלוי ומערבבים.לעוף:מניחים את העוף על קרש עבודה וממלאים אותו עם הפריקי שבישלנו. לוקחים שיפוד מעץ ונועצים אותו בחלק האחורי של העוף על מנת שהמילוי ישאר בתוכו. לשפוך את שמן הזית, הדבש, התמרים והפרג לקערה ולערבב עם מטרפה.מוסיפים בהמשל את הטימין ושאר התבלינים ומערבבים. מעסים את העוף מכל צדדיו עם המרינדה, ובהמשך לרפד אותו עם התבלינים. מכניסים לתנור ב- 180 מעלות לכ- 45 דקות.

חומרים למילוי:
300 גרם פריקי
1 בצל חתוך לקוביות קטנות
100 גרם צנוברים קלוי
חופן פטרוזיליה קצוצה
מלח לפי הטעם
פלפל שחור טחון
בהרט לפי הטעם
ציר עוף או מים (כמות שתכסה את הפריקי בעת הבישול)
1 עוף שלם (מס' 2)

חומרים למרינדה:
100 גרם גרגירי כוסברה
100 גרם פרג
טימין קצוץ
מלח גס לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
2 כוסות שמן זית
2 כפות דבש תמרים

אופן ההכנה:
למילוי:
יוצקים מעט שמן זית למחבת ומוסיפים את הבצל.
מקפיצים עד הזהבה, מוסיפים את הפריקי ומקפיצים קלות.
שמים את התבלינים, ומיד אחר כך את ציר העוף.
מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר במכסה כ-10 דקות ומכבים את האש.
הפריקי ימשיך להתאדות כשהסיר מכוסה כ-20 דקות, ואז פותחים את המכסה.
מוסיפים את הפטרוזיליה והצנובר הקלוי ומערבבים.

לעוף:
מניחים את העוף על קרש עבודה וממלאים אותו עם הפריקי שבישלנו.
לוקחים שיפוד מעץ ונועצים אותו בחלק האחורי של העוף על מנת שהמילוי ישאר בתוכו.
לשפוך את שמן הזית, הדבש, התמרים והפרג לקערה ולערבב עם מטרפה.
מוסיפים בהמשל את הטימין ושאר התבלינים ומערבבים.
מעסים את העוף מכל צדדיו עם המרינדה, ובהמשך לרפד אותו עם התבלינים.
מכניסים לתנור ב- 180 מעלות לכ- 45 דקות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר