חזה עוף עם אספרגוס לבן ביין לבן

חומרים ל- 4 סועדים:4 חזות חוף נקיות מעצמות ועור3/4 כפית מלח1/4 כפית פלפל שחור גרוס2 כפות שמן זית1/2 כוס קמח1/2 כוס יין לבן יבש1/2 כוס ציר עוף (או מרק עוף)2 שינוי שום קצוצות2 חבילות (800 גרם) אספרגוס לבן טרי מקולף חתוך לעיגולים 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה1 כף מיץ לימון טריאופן ההכנה:משטחים את חזות העוף לעובי של כ- 1/2 ס"מ בעזרת פטיש בשר או מחבת קטנה.מפזרים מלח ופלפל באופן אחיד.מחממים שמן במחבת גדולה ומכינים צלחת עם קמח. עוטפים את חזות העוף בקמח מכל הצדדים ומטגנים כ- 3 דקות מכל צד עד לקבלת צבע זהוב.מוציאים את העוף מהמחבת, מניחים בצד תוך שמירה על החום. מוסיפים למחבת את היין הלבן, ציר העוף והשום, ומגרדים את המחבת לשחרור טעמים מטיגון העוף ומבשלים כ- 2 דקות.קוצצים את האספרגוס לעיגולים בעובי של כ- 2 ס"מ, מצרפים למחבת ומבשלים עד שהאספרגוסים רכים.מסירים מהאש.מוסיפים פטרוזיליה ולימון ומזגגים בנדיבות את נתחי העוף.מחיר: כ- 27 ₪ לאריזה של 400 גרם. כשרות: מהדרין בהשגחת גוש עציון. להשיג:רשת טבע קסטל, רשת ויקטורי פלוס במרכז הארץ, שוק מחנה יהודה בירושלים ושוק הכרמל בתל אביב.צילום שי זינגר

חומרים ל- 4 סועדים:
4 חזות חוף נקיות מעצמות ועור
3/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית
1/2 כוס קמח
1/2 כוס יין לבן יבש
1/2 כוס ציר עוף (או מרק עוף)
2 שינוי שום קצוצות
2 חבילות (800 גרם) אספרגוס לבן טרי מקולף חתוך לעיגולים
2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
1 כף מיץ לימון טרי

אופן ההכנה:
משטחים את חזות העוף לעובי של כ- 1/2 ס"מ בעזרת פטיש בשר או מחבת קטנה.
מפזרים מלח ופלפל באופן אחיד.
מחממים שמן במחבת גדולה ומכינים צלחת עם קמח.
עוטפים את חזות העוף בקמח מכל הצדדים ומטגנים כ- 3 דקות מכל צד עד לקבלת צבע זהוב.
מוציאים את העוף מהמחבת, מניחים בצד תוך שמירה על החום.
מוסיפים למחבת את היין הלבן, ציר העוף והשום, ומגרדים את המחבת לשחרור טעמים מטיגון העוף ומבשלים כ- 2 דקות.
קוצצים את האספרגוס לעיגולים בעובי של כ- 2 ס"מ, מצרפים למחבת ומבשלים עד שהאספרגוסים רכים.
מסירים מהאש.
מוסיפים פטרוזיליה ולימון ומזגגים בנדיבות את נתחי העוף.

מחיר: כ- 27 ₪ לאריזה של 400 גרם. כשרות: מהדרין בהשגחת גוש עציון. להשיג:רשת טבע קסטל, רשת ויקטורי פלוס במרכז הארץ, שוק מחנה יהודה בירושלים ושוק הכרמל בתל אביב.

צילום שי זינגר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר