פסטרמה הודו ביתית במלח דל נתרן

חומרים:1 וחצי ק"ג חזה הודו1/4 כוס שמן1/2 כוס מים1/2 כוס סילאן2 כפות דבש 3 כפיות מלח הים האדום 50% מכמות הנתרן, של "מלח הארץ"3 כפות סוכר חום5 כדורי פלפל אנגלי 5 עלי דפנה, 3 שיני שום, 1 כף פפריקה אופן ההכנה:מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב. מניחים את נתח ההודו בתבנית/קערה ויוצקים מעליו את הרוטב. משהים למשך כשעה.מעבירים את נתח ההודו לתבנית אפייה (שומרים את יתרת הרוטב), מכסים ברדיד אלומיניום ומכנסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כ-50 דקות.לאחר 50 דקות מסירים את רדיד האלומיניום.יוצקים מהרוטב על נתח ההודו ואופים עוד כ-10 דקות ללא כיסוי.מוציאים מהתנור ומנחים את הנתח להתקרר.המלצת השפית עמית דהאן: לפרוס את הנתח כשהוא קר ולהגיש עם לחם שחור וחרדל איכותי.חברת מלח הארץ עמוד "מלח הארץ" בפייסבוק http://www.facebook.com/israelsalt

חומרים:
1 וחצי ק"ג חזה הודו
1/4 כוס שמן
1/2 כוס מים
1/2 כוס סילאן
2 כפות דבש
3 כפיות מלח הים האדום 50% מכמות הנתרן, של "מלח הארץ"
3 כפות סוכר חום
5 כדורי פלפל אנגלי
5 עלי דפנה, 3 שיני שום, 1 כף פפריקה

אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב.
מניחים את נתח ההודו בתבנית/קערה ויוצקים מעליו את הרוטב.
משהים למשך כשעה.
מעבירים את נתח ההודו לתבנית אפייה (שומרים את יתרת הרוטב),
מכסים ברדיד אלומיניום ומכנסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כ-50 דקות.
לאחר 50 דקות מסירים את רדיד האלומיניום.
יוצקים מהרוטב על נתח ההודו ואופים עוד כ-10 דקות ללא כיסוי.
מוציאים מהתנור ומנחים את הנתח להתקרר.

המלצת השפית עמית דהאן:
לפרוס את הנתח כשהוא קר ולהגיש עם לחם שחור וחרדל איכותי.

חברת מלח הארץ
עמוד "מלח הארץ" בפייסבוק
http://www.facebook.com/israelsalt

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר