חומרים:
1 וחצי ק"ג חזה הודו
1/4 כוס שמן
1/2 כוס מים
1/2 כוס סילאן
2 כפות דבש
3 כפיות מלח הים האדום 50% מכמות הנתרן, של "מלח הארץ"
3 כפות סוכר חום
5 כדורי פלפל אנגלי
5 עלי דפנה, 3 שיני שום, 1 כף פפריקה
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב.
מניחים את נתח ההודו בתבנית/קערה ויוצקים מעליו את הרוטב.
משהים למשך כשעה.
מעבירים את נתח ההודו לתבנית אפייה (שומרים את יתרת הרוטב),
מכסים ברדיד אלומיניום ומכנסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כ-50 דקות.
לאחר 50 דקות מסירים את רדיד האלומיניום.
יוצקים מהרוטב על נתח ההודו ואופים עוד כ-10 דקות ללא כיסוי.
מוציאים מהתנור ומנחים את הנתח להתקרר.
המלצת השפית עמית דהאן:
לפרוס את הנתח כשהוא קר ולהגיש עם לחם שחור וחרדל איכותי.
חברת מלח הארץ
עמוד "מלח הארץ" בפייסבוק
http://www.facebook.com/israelsalt