פרגיות בקארי תאילנדי אדום, חלב קוקוס ואננס

מצרכים ל-4 מנות:1 ק"ג פרגיות, חתוכות לחצאים1 כף משחת קארי תאילנדי אדום1 פחית נוזל אגוזי קוקוסשתי כפות רוטב דגים תאילנדי2 כפות שמן קנולה 1 בצל גדול, פרוס לחצאי טבעות3 שיני שום, חתוכות לחציחצי צרור בזיליקוםמיץ וקליפה מגורדת מחצי לימוןכף סוכר חום דמררהלהגשה:חופן בוטנים קלויים, קצוצים גס או חצוייםחופן עלי כוסברה1 יח' אננס טרי, חתוך לפלחים מלח ופלפל לפי הטעםאופן ההכנה:מחממים את השמן בסיר בינוני (בעל מכסה), מתבלים את הפרגיות במלח ומעט פלפל. מטגנים בכמה מחזורים את הבשר להשחמה קלה מכל צדדיו. מוציאים לצלחת ושומרים להמשך.מוסיפים לסיר את הבצל ומטגנים במשך שתיים שלוש דקות. מוסיפים את משחת הקארי ומטגנים עוד דקה. מוסיפים פנימה את נוזל אגוזי הקוקוס, שיני השום, קליפת לימון, בזיליקום (כולל גבעולים), מיץ לימון ,סוכר ורוטב דגים.מחממים אך לא מרתיחים בחוזקה.טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול. התוצאה צריכה להיות חריפה-חמצמצה, עם מליחות ומתיקות קלה. מוסיפים את הפרגיות לרוטב ומבשלים, בסיר מכוסה על אש קטנה במשך שעה – עד שהן רכות לגמרי.בעשר הדקות האחרונות מוסיפים את האננס לסיר הבישול.הגשה:מגישים את הפרגיות עם הרוטב ופלחי האננס, על מצע של אורז לבן. מפזרים מעל בוטנים, עלי כוסברה ובזיליקום טריים, ומגישים.צילום אלעד לוי

מצרכים ל-4 מנות:
1 ק"ג פרגיות, חתוכות לחצאים
1 כף משחת קארי תאילנדי אדום
1 פחית נוזל אגוזי קוקוס
שתי כפות רוטב דגים תאילנדי
2 כפות שמן קנולה
1 בצל גדול, פרוס לחצאי טבעות
3 שיני שום, חתוכות לחצי
חצי צרור בזיליקום
מיץ וקליפה מגורדת מחצי לימון
כף סוכר חום דמררה

להגשה:
חופן בוטנים קלויים, קצוצים גס או חצויים
חופן עלי כוסברה
1 יח' אננס טרי, חתוך לפלחים
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
מחממים את השמן בסיר בינוני (בעל מכסה),
מתבלים את הפרגיות במלח ומעט פלפל.
מטגנים בכמה מחזורים את הבשר להשחמה קלה מכל צדדיו.
מוציאים לצלחת ושומרים להמשך.
מוסיפים לסיר את הבצל ומטגנים במשך שתיים שלוש דקות.
מוסיפים את משחת הקארי ומטגנים עוד דקה.
מוסיפים פנימה את נוזל אגוזי הקוקוס, שיני השום, קליפת לימון, בזיליקום (כולל גבעולים), מיץ לימון ,סוכר ורוטב דגים.
מחממים אך לא מרתיחים בחוזקה.
טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול. התוצאה צריכה להיות חריפה-חמצמצה, עם מליחות ומתיקות קלה.
מוסיפים את הפרגיות לרוטב ומבשלים, בסיר מכוסה על אש קטנה במשך שעה – עד שהן רכות לגמרי.
בעשר הדקות האחרונות מוסיפים את האננס לסיר הבישול.

הגשה:
מגישים את הפרגיות עם הרוטב ופלחי האננס, על מצע של אורז לבן.
מפזרים מעל בוטנים, עלי כוסברה ובזיליקום טריים, ומגישים.

צילום אלעד לוי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר