חומרים (ל-6 מנות):
3 בטטות בינוניות
300 גרם שעועית ירוקה
250 גרם פסטרמה מקסיקנית של עוף טוב חתוכה לרצועות
4 שיני שום פרוסות
4 כפות שמן זית
מיץ מלימון אחד
מלח פלפל
אופן ההכנה:
שוטפים את הבטטות היטב ומשפשפים את הקליפה עם סקוטש.
חותכים לקוביות גדולות 3X3 ומניחים בתבנית עם נייר אפיה.
מתבלים במלח ופלפל ומזלפים 2 כפות שמן זית.
מערבבים היטב ומכניסים לתנור חם (200 מעלות) ל- 25 דקות
מרתיחים מים בסיר וברתיחה מכניסים את השעועית ל-3 דקות רתיחה.
מוציאים ומעבירים מיד לקערה עם מי קרח (להפסקת הבישול).
למחבת מוסיפים 2 כפות שמן זית מוסיפים את הפסטרמה שום ומערבבים היטב מוסיפים את השעועית ומקפיצים עד חימום כ-4 דקות.
מתבלים במלח פלפל ומיץ לימון.
מניחים את הבטטות המוכנות על הצלחת ולצידן את השעועית והפסטרמה.