צלי עוף, חיטה ותפוח אדמה ברוטב סילאן

מצרכים ל-8 מנות: 1.5 ק"ג עוף – שוקיים ו/או כרעיים 400 גרם חיטה מלאה4 תפוחי אדמה בינוניים או בטטות 4 כפות שמן זית + 2 כפות נוספות לשימון התבנית 2 גבעולי רוזמרין 8-10 שיני שום טריות שלמות 4 כפות סילאן או 3 כפות דבש 2 כוסות מים 1/2 כפית מלח הארץ, 50% מכמות הנתרן פלפל שחור גרוס טרי – לפי הטעם אופן ההכנה: שוטפים היטב את החיטה ומשרים אותה בקערה עם מים למשך כ- 3 שעות.מחממים תנור ל 200 מעלות. קולפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם (אפשר לרחוץ היטב ולהשאירם בקליפתם).משמנים את התבנית ומניחים בתחתיתה שכבה של פרוסות תפוחי האדמה.מסננים את החיטה מהמים ומערבבים עם 2 כפות שמן זית + שיני השום + מלח 50% מכמות הנתרן + פלפל שחור + רוזמרין.מפזרים את תערובת החיטה מעל לשכבת תפוחי האדמה.מניחים את חלקי העוף מעל החיטה.מערבבים בקערה: 2 כוסות מים + סילאן + 2 כפות שמן זית.יוצקים מעל העוף (ניתן להשרות את העוף מראש).מכסים בנייר אלומיניום.אופים בתנור במשך שעתיים עם כיסוי נייר האלומיניום, ולאחר מכן 1/2 שעה נוספת ללא כיסוי עד להשחמה יפה. שרון דבוש חלילי היא דיאטנית קלינית R.D. ויועצת תזונתית לחברת "מלח הארץ"

מצרכים ל-8 מנות:
1.5 ק"ג עוף – שוקיים ו/או כרעיים
400 גרם חיטה מלאה
4 תפוחי אדמה בינוניים או בטטות
4 כפות שמן זית + 2 כפות נוספות לשימון התבנית
2 גבעולי רוזמרין
8-10 שיני שום טריות שלמות
4 כפות סילאן או 3 כפות דבש
2 כוסות מים
1/2 כפית מלח הארץ, 50% מכמות הנתרן
פלפל שחור גרוס טרי – לפי הטעם

אופן ההכנה:
שוטפים היטב את החיטה ומשרים אותה בקערה עם מים למשך כ- 3 שעות.
מחממים תנור ל 200 מעלות.
קולפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם (אפשר לרחוץ היטב ולהשאירם בקליפתם).
משמנים את התבנית ומניחים בתחתיתה שכבה של פרוסות תפוחי האדמה.
מסננים את החיטה מהמים ומערבבים עם 2 כפות שמן זית + שיני השום + מלח 50% מכמות הנתרן + פלפל שחור + רוזמרין.
מפזרים את תערובת החיטה מעל לשכבת תפוחי האדמה.
מניחים את חלקי העוף מעל החיטה.
מערבבים בקערה: 2 כוסות מים + סילאן + 2 כפות שמן זית.
יוצקים מעל העוף (ניתן להשרות את העוף מראש).
מכסים בנייר אלומיניום.
אופים בתנור במשך שעתיים עם כיסוי נייר האלומיניום, ולאחר מכן 1/2 שעה נוספת ללא כיסוי עד להשחמה יפה.

שרון דבוש חלילי היא דיאטנית קלינית R.D. ויועצת תזונתית לחברת "מלח הארץ"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר