מרק עלי צנון, בצל וגזר עם צ'יפס בטטה

מרכיבים:1 קילו זר צנוניות1 קילו גזר250 גר' פטריות שמפניון טריותראש של שורש סלריבצל גדוללצ'יפס: בטטה בינוניתלתיבול המרק:כפית מלחכפית פלפל שחורכפית כמוןכפית פפריקהאופן ההכנה:קוצצים את ירקות השורש (הגזר, הסלרי והבצל) לקוביות.קורעים את הפטריות לרבעים.מטגנים קלות את ירקות השורש בשמן זית (להביא להזהבה קלה).מוסיפים 2 ליטר מים ומתבלים בתבלינים.לאחר שהמרק רותח, להנמיך את האש ולבשל על אש נמוכה כ- 90 דקות.את עלי הצנון יש לטגן בנפרד עם מלח, פלפל ומעט שום, ולהוסיף ל- 10 דקות האחרונות שהמרק מתבשל.במקביל, לקלף בטטה עם קולפן לרצועות צי'פס, לקמח ולטגן בשמן עמוק עד שמתקשה.לייבש את הצ'יפס בטטה.למזוג את המרק לצלחת הגשה ולהניח מעל את הצ'יפס בטטה.

מרכיבים:
1 קילו זר צנוניות
1 קילו גזר
250 גר' פטריות שמפניון טריות
ראש של שורש סלרי
בצל גדול
לצ'יפס:
בטטה בינונית
לתיבול המרק:
כפית מלח
כפית פלפל שחור
כפית כמון
כפית פפריקה

אופן ההכנה:
קוצצים את ירקות השורש (הגזר, הסלרי והבצל) לקוביות.
קורעים את הפטריות לרבעים.
מטגנים קלות את ירקות השורש בשמן זית (להביא להזהבה קלה).
מוסיפים 2 ליטר מים ומתבלים בתבלינים.
לאחר שהמרק רותח, להנמיך את האש ולבשל על אש נמוכה כ- 90 דקות.
את עלי הצנון יש לטגן בנפרד עם מלח, פלפל ומעט שום, ולהוסיף ל- 10 דקות האחרונות שהמרק מתבשל.
במקביל, לקלף בטטה עם קולפן לרצועות צי'פס, לקמח ולטגן בשמן עמוק עד שמתקשה.
לייבש את הצ'יפס בטטה.
למזוג את המרק לצלחת הגשה ולהניח מעל את הצ'יפס בטטה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר