למתכון 3 שלבים: בישול הציר, הרכבת מרק הפטריות, והוצאת המנה.
חומרים לכ-12 סועדים:
ציר מרק:
20 מ"ל שמן שומשום
50 מ"ל שמן קנולה
300 מ"ל רוטב סויה קנור
300 מ"ל צילי מתוק קנור
11 ליטר מים
30 גרם שורש גינגר בינונית קלופה וקצוצה דק
5 שיני שום קלופות ופרוסות
שורש לימונית(למון גראס) שלם –
3 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות
3 בצלים לבנים פרוסים
2 בח' בצל ירוק –החלק הלבן,חתוך גס
אופן הכנת הציר:
את שורש הלימונית לשבור עם צידה הקהה של הסכין ולארוז בתוך שקיק בד/חיתול (לטובת הכשרות המהודרת).
לאדות קלות בשמן קנולה את הבצל הלבן, הבצל הירוק הגס, שום, הגזרים הפרוסים, ג'ינג'ר ושורש הלימונית.
להוסיף 10 ליטר מים ולהרתיח.
להוסיף סויה וצילי מתוק בהדרגה לפי הטעם, אין צורך בתיבול עז ודומיננטי.
לבשל כ30- דקות ולסנן במסננת דקה.
"לסחוט" את הירקות מכל הנוזלים לתוך הציר.
ציר המרק מוכן.
למרק הפטריות:
1 ק"ג בצל סגול גדול, חצוי ופרוס לפרוסות דקות
10 שיני שום קצוצות
אצבע גינגר קטנה (20 גרם)
1 ק"ג גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים למקלות דקים
2 ק"ג פטריות שמפיניון סוג ב' פרוסות
1 ק"ג קישואים חתוכים לאצבעות
1 ק"ג פטריות יער / חורש, פרוסות
2 סלסלות נבטים סיניים
אופן הכנת המרק:
לאדות קלות בשמן קנולה ושמן שומשום בסיר את הבצל הסגול, הג'ינג'ר, שום, גזרים , פטריות יער+שמפיניון.
להוסיף 6 ליטר ציר ולהרתיח.
לבשל על אש קטנה ולהוסיף את מקלות הגזר, הקישואים והנבטים לעוד כ-10 דקות .
חשוב לחלק לקופסאות ולקרר מייד על מנת לשמור על הירקות טריים ולא "נבולים".
להוצאת המנה:
חופן נבטים
חופן בצל ירוק קצוץ
חופן כוסברה קצוצה
נודלס מבושל (50-60 גר')
נגיעה שמן שומשום
כפית רוטב סויה קנור.
הוצאת המנה:
לחמם את המרק, למזוג מנה מהמרק לקערת מרק, יחד עם מגוון הפטריות והירקות.
להוסיף חופן נודלס (50-60 גר' ) מבושלים ואת הנבטים, הכוסברה והבצל הירוק.
להוסיף מספר טיפות של סויה ונגיעה של שמן שומשום.
ניתן לקשט בחופן נודלס מטוגנים ומתובלים במלח ומעט קארי (ניתן להכין מראש ולאחסן בקופסה אטומה).
צילום דן פרץ