מרק קרם בטטות מהיר עם פתיתי מלח צ'ילי ופתיתי מלח שחור

מתכון של השף שגב משה לחברת "מלח הארץ", בהשראת סדרת "מלח הארץ טעמי עולם" – פתיתי מלח גורמה במגוון טעמים רכיבים לסיר מרק משפחתי:3 בטטות גדולות (950 גרם) מקולפות וחתוכות לחתיכות גסות1 כוס מלאה (350 גרם) בקוביות גסות של דלעת 3 ליטר מים חמים1 כפית פפריקה מתוקה1 כפית פתיתי מלח שחור1כפית פתיתי מלח צ'ילי1/2 כוס עלי כוסברה או עלי פטרוזיליה טריים1/2 חופן של אגוזי קשיו קלויים וטחונים לאבקה2 כפות שמן זית להגשהאופן ההכנה:מכניסים לסיר את כל הרכיבים למעט צמחי התבלין הטריים ואגוזי הקשיו ומביאים לרתיחה..מבשלים במשך שעה על להבה בינונית. מוסיפים לקראת סוף הבישול את צמחי התבלין הטריים ומכבים את האש כאשר הבטטה רכה לגמרי.טוחנים את תערובת המרק בעזרת בלנדר יד, עד לקבלת מרק קרם חלק. הגשה:מעבירים לקערות הגשה יפות, בוזקים מעל שמן זית, מתבלים במעט פתיתי מלח שחור, פתיתי מלח צ'ילי, ואבקת אגוזי קשיו.הטיפ של שגב:לטחון בבלנדר יד וכך לא צריך להעביר את הכל למעבד מזון או לבלנדר רגיל. לטובת הבטיחות, כאשר טוחנים נוזל רותח, מומלץ לכסות את הבלנדר במגבת. שיטה בטוחה וקלה נוספת היא לטחון את הכל כאשר המרק התקרר.

מתכון של השף שגב משה לחברת "מלח הארץ", בהשראת סדרת "מלח הארץ טעמי עולם" – פתיתי מלח גורמה במגוון טעמים

רכיבים לסיר מרק משפחתי:
3 בטטות גדולות (950 גרם) מקולפות וחתוכות לחתיכות גסות
1 כוס מלאה (350 גרם) בקוביות גסות של דלעת
3 ליטר מים חמים
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית פתיתי מלח שחור
1כפית פתיתי מלח צ'ילי
1/2 כוס עלי כוסברה או עלי פטרוזיליה טריים
1/2 חופן של אגוזי קשיו קלויים וטחונים לאבקה
2 כפות שמן זית להגשה

אופן ההכנה:
מכניסים לסיר את כל הרכיבים למעט צמחי התבלין הטריים ואגוזי הקשיו ומביאים לרתיחה..
מבשלים במשך שעה על להבה בינונית.
מוסיפים לקראת סוף הבישול את צמחי התבלין הטריים ומכבים את האש כאשר הבטטה רכה לגמרי.
טוחנים את תערובת המרק בעזרת בלנדר יד, עד לקבלת מרק קרם חלק.

הגשה:
מעבירים לקערות הגשה יפות, בוזקים מעל שמן זית, מתבלים במעט פתיתי מלח שחור, פתיתי מלח צ'ילי, ואבקת אגוזי קשיו.

הטיפ של שגב:
לטחון בבלנדר יד וכך לא צריך להעביר את הכל למעבד מזון או לבלנדר רגיל.
לטובת הבטיחות, כאשר טוחנים נוזל רותח, מומלץ לכסות את הבלנדר במגבת.
שיטה בטוחה וקלה נוספת היא לטחון את הכל כאשר המרק התקרר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר