חומרים:
שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות
שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך לטבעות
2 יחידות כרישה רחוצה וחתוכה לטבעות
2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
חבילת ערמונים בוואקום
מעט שמן זית
ציר ירקות/עוף או מים ואבקת מרק
מלח/ פלפל שחור גרוס
חצי כפית מחית צ'יפוטלה
ליטר חלב
4 שיני שום כתושות
אופן ההכנה:
בסיר עם מעט שמן זית לטגן/ לאדות שורשים וכרישה.
לאחר מספר דקות לצקת ציר או מים ואבקת מרק, עד כיסוי הירקות. לבשל עד התרככות.
להוסיף ערמונים ומעט חלב, ולרסק הכל בבלנדר מוט.
לתבל, לצקת את יתר החלב לקבלת מרקם נכון של מרק.
לבשל כ- 15 דקות עד איחוד טעמים.
במחבת נפרדת לטגן את השום עם מעט שמן זית עד הזהבה. להוסיף למרק ולהגיש.
הגשה:
מתאים להגיש עם קרוטונים או פרוסות בגט קלויות מרוחות במעט שמן זית.