מרכיבים:
3 גזר
2 קישואים
1 לפת (בעונה)
3 תפוחי אדמה
1 בצל גדול
2-3 גבעולי סלרי
1/4 חבילה שמיר
1/4 כרוב
1/2 חב' כוסברה
1/2 חבילה פול קפוא (בעונה מומלץ טרי)
חזה עוף טרי (מי שצמחוני לא חייב עוף)
תבלינים :
1 כפית פפריקה אדומה
1/2 כפית פלפל לבן
1 כפית כרכום
1 כפית תבלין ראס אלחנות
1.1/2 כף מרק עוף
1 כף רסק עגבניות
1/2 מקל קינמון
אופן ההכנה:
לקלף את הירקות (מהקישואים לא להוריד קליפה).
לוקחים את הבצל חותכים לפרוסות ואורך, שמים בסיר שמן ומתחילים לטגן את הבצל כשמקל הקינמון ביחד עם הבצל.
כשהצבע זהוב מוסיפים את הגזר (לחתוך לאורך של 7 ס"מ).
מערבבים ומוסיפים את תפוחי אדמה (לחתוך לקוביות גדולות).
להוסיף את גבעולי הכרפס (לחתוך לאורך 5 ס"מ עם העלים).
להוסיף את חזה העוף, לכסות במים ולבשל 10 דקות.
להוסיף את הירקות ואת התבלינים, רסק העגבניות השמיר והכוסברה.
למלא מים עד כיסוי הירקות.
להוסיף את הפולים, לכסות במכסה ולבשל על להבה בינונית עוד 40-50 דקות (עד שהירקות רכים).
להגיש עם קוסקוס סוגת בינוני, אותו יש להכין לפי ההוראות על השקית.
צילום נועם דוד