חומרים ל-10 מנות:
6 כפות שמן זית
4 שיני שום כתוש
2 עגבניות, קלופות וקצוצות
¼ כף כורכום
1 כף מלח
¼ כף פלפל שחור גרוס
17 כוסות מים
1 צרור כוסברה קצוץ
2 כוסות סולת
אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר, מוסיפים את השום ומטגנים עד להזהבה קלה (שימו לב לא להשחים את השום – שום שטוגן יתר על המידה הופך מריר ומזיק למנה).
מוסיפים עגבניות, כורכום מלח ופלפל.
מטגנים כ-2 דקות, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הכוסברה ואת הסולת באיטיות תוך כדי בחישה נמרצת, עד שהסולת מתמזגת במים.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות.
– אם יש צורך, מוסיפים מים עד למרקם הרצוי – שכן לסולת יש נטייה לספוח מים, ולכן לאחר הבישול ייתכן שיתקבל מרקם סמיך.
טריק לקילוף עגבניות:
חורצים צלב בבסיס העגבניות עד לעומקן וחולטים במים רותחים במשך חצי דקה.
מסננים את העגבניות מהמים וטובלים במי קרח עד שהקליפה נפרדת מהבשר.
לאחר מכן מקלפים את הקליפה בקלות בעזרת חוד של סכין קטן.
"כרמים" במושב סגולה