מרק מרוקאי

חומרים (6-8 מנות):רבע כוס שמן זית כתית מעולהבצל אחד גדול או שני בצלים קטנים קלופים, חצויים וקצוצים גסצרור קטן של שמיר טרי קצוץ גסכף ג'ינג'ר טרי קצוץשתי שיני שום קצוצותארבע עגבניות בשלות קצוצות גס (להשאיר את כל הנוזלים)כפית כורכוםחצי כפית קינמון4-5 כוסות של ציר עוף קנורקמצוץ חוטי זעפרן שהושרו במים (לא חובה)כוס עדשים חומותארבעה גבעולי כוסברהארבעה גבעולי פטרוזיליהעלה דפנהשתי כפות סוכרמלח ופלפל לתיבולשלוש כוסות של גרגירי חומר משומרים מיובשים ושטופיםאופציונלי:6-8 פרוסות לחםחצי כוס של שמן זית כתית מעולהתיבוליות שום ופטרוזיליהאופן ההכנה:מחממים שמן זית בתוך סיר 3 ליטר על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל והשמיר ומזהיבים למשך 2-3 דקות עד שהבצל שקוף.מוסיפים את הג'ינג'ר והשום ומקפיצים למשך 30 שניות. מוסיפים את העגבניות, הכורכום והקינמון ומבשלים עוד 3 דקות.מוסיפים את ציר העוף, הזעפרן, עדשים, כוסברה, פטרוזיליה והסוכר. להביא לרתיחה ולטעום. לתקן את התיבול על פי הצורך. לכסות ולבשל למשך 45 דקות עד לריכוך מלא של העדשים.מוסיפים את גרגירי החומוס ומבשלים עוד 15 דקות. מחממים את התנור ל-150 מעלות. מערבבים את התיבוליות עם שמן כדי לייצר מרקם משחתי ומורחים על הלחם. קולים עד שהופך לקריספי. מגישים את המרק עם הלחם.לגיוון:אפשר להוסיף 300 גר' קוביות בשר בקר לפני שמוסיפים את העגבניות, ולהחליף את ציר העוף בציר בקר.צילום: שוקה כהן

חומרים (6-8 מנות):
רבע כוס שמן זית כתית מעולה
בצל אחד גדול או שני בצלים קטנים קלופים, חצויים וקצוצים גס
צרור קטן של שמיר טרי קצוץ גס
כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
שתי שיני שום קצוצות
ארבע עגבניות בשלות קצוצות גס (להשאיר את כל הנוזלים)
כפית כורכום
חצי כפית קינמון
4-5 כוסות של ציר עוף קנור
קמצוץ חוטי זעפרן שהושרו במים (לא חובה)
כוס עדשים חומות
ארבעה גבעולי כוסברה
ארבעה גבעולי פטרוזיליה
עלה דפנה
שתי כפות סוכר
מלח ופלפל לתיבול
שלוש כוסות של גרגירי חומר משומרים מיובשים ושטופים

אופציונלי:
6-8 פרוסות לחם
חצי כוס של שמן זית כתית מעולה
תיבוליות שום ופטרוזיליה

אופן ההכנה:
מחממים שמן זית בתוך סיר 3 ליטר על להבה בינונית.
מוסיפים את הבצל והשמיר ומזהיבים למשך 2-3 דקות עד שהבצל שקוף.
מוסיפים את הג'ינג'ר והשום ומקפיצים למשך 30 שניות.
מוסיפים את העגבניות, הכורכום והקינמון ומבשלים עוד 3 דקות.
מוסיפים את ציר העוף, הזעפרן, עדשים, כוסברה, פטרוזיליה והסוכר.
להביא לרתיחה ולטעום.
לתקן את התיבול על פי הצורך.
לכסות ולבשל למשך 45 דקות עד לריכוך מלא של העדשים.
מוסיפים את גרגירי החומוס ומבשלים עוד 15 דקות.
מחממים את התנור ל-150 מעלות.
מערבבים את התיבוליות עם שמן כדי לייצר מרקם משחתי ומורחים על הלחם.
קולים עד שהופך לקריספי.
מגישים את המרק עם הלחם.

לגיוון:
אפשר להוסיף 300 גר' קוביות בשר בקר לפני שמוסיפים את העגבניות, ולהחליף את ציר העוף בציר בקר.

צילום: שוקה כהן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר