מרק עגבניות ולחם טוסקני

חומרים (6-8 מנות):רבע כוס שמן זיתבצל גדול קצוץ בינוניקומץ של שבבי פלפל אדוםשלוש שיני שום קצוצות דקרבע כוס יין לבן1 ק"ג עגבניות בשלות קצוצות או עגבניות שלמות קלופות משומרות מסוננות וקצוצותשתיים וחצי כוסות ציר עוף של קנור10 עלי בזיליקום טריים קצוצים לרצועות דקות או קובייה אחת של תיבוליות בזיליקום קנור – מספר עלים נוספים ישמשו כקישוטמלח על פי הצורך300 גרם לחם ג'בטה איטלקי בן יומיים חתוך לקוביות גדולותשמן זית כתית מעולה לזילוף בסיוםאופן ההכנה:בסיר מרק 3 ליטר מחממים שמן זית על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל ומאדים למשך שתי דקות עד לקבלת צבע שקוף. מוסיפים את הפלפל האדום והשום וממשיכים לאדות עוד דקה.מוסיפים את העגבניות והיין ומבשלים עוד חמש דקות עד שמתרככות. מוסיפים את ציר העוף והבזיליקום ומתבלים עם מלח על פי הצורך. במידה ומשתמשים בתיבוליות ייתכן ולא יהיה צורך במלח. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה למשך 20 דקות. מוסיפים את קוביות הלחם ומבשלים 3-5 דקות נוספות עד שהלחם מתרכך ומתחיל להתפורר.להגיש בקערה ולסיים בטפטוף שמן זית מעל ועלה בזיליקום לקישוט.צילום: שוקה כהן

חומרים (6-8 מנות):
רבע כוס שמן זית
בצל גדול קצוץ בינוני
קומץ של שבבי פלפל אדום
שלוש שיני שום קצוצות דק
רבע כוס יין לבן
1 ק"ג עגבניות בשלות קצוצות או עגבניות שלמות קלופות משומרות מסוננות וקצוצות
שתיים וחצי כוסות ציר עוף של קנור
10 עלי בזיליקום טריים קצוצים לרצועות דקות או קובייה אחת של תיבוליות בזיליקום קנור – מספר עלים נוספים ישמשו כקישוט
מלח על פי הצורך
300 גרם לחם ג'בטה איטלקי בן יומיים חתוך לקוביות גדולות
שמן זית כתית מעולה לזילוף בסיום

אופן ההכנה:
בסיר מרק 3 ליטר מחממים שמן זית על להבה בינונית.
 מוסיפים את הבצל ומאדים למשך שתי דקות עד לקבלת צבע שקוף.
מוסיפים את הפלפל האדום והשום וממשיכים לאדות עוד דקה.
מוסיפים את העגבניות והיין ומבשלים עוד חמש דקות עד שמתרככות.
מוסיפים את ציר העוף והבזיליקום ומתבלים עם מלח על פי הצורך.
במידה ומשתמשים בתיבוליות ייתכן ולא יהיה צורך במלח.
מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה למשך 20 דקות.
מוסיפים את קוביות הלחם ומבשלים 3-5 דקות נוספות עד שהלחם מתרכך ומתחיל להתפורר.
להגיש בקערה ולסיים בטפטוף שמן זית מעל ועלה בזיליקום לקישוט.

צילום: שוקה כהן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר