מרק נפלא וקל להכנה – שווה לקנות את המרכיבים המיוחדים כי תוכלו להשתמש בהם למתכונים רבים אחרים. נהדר גם לחורף. המרק מתאים כחלק מארוחה או כארוחה בפני עצמה.
מצרכים:
גזר בינוני 1 פרוס דק לעיגולים
חצי בצל בינוני קצוץ
עגבניה גדולה אחת, קצוצה גס
כוס של ירקות קצוצים גס כגון כרובית או כרוב
3 או 4 פטריות, למשל פורטובלו, חתוכות גס
3 או 4 קפיר ליים מיובשים (בכל חנות המוכרת מאכלים אסייתיים וגם בחלק מחנויות מזון בריאות)
3 פרוסות של שורש גלנגל (בן דוד של הג'ינג'ר galangal) נמכר מיובש ובאותן חנויות שהזכרתי
4 חתיכות של עשב לימון עוד 2 ס"מ – הטוב ביותר להשיג טרי
צ'ילי טרי – לפי טעמך. אנחנו השתמשנו בצ'ילי אדום
1 כף רוטב תמרי אורגני ללא חיטה
תמר מג'הול אחד טחון היטב בחצי כוס מים
2 כפות חלב קוקוס (Aroy D הוא הסוג הטוב ביותר)
לחתוך לימון לרבעים
להגשה: 2 או 3 כפות של בצל ירוק קצוץ וכמה כפות עלי כוסברה
אופן ההכנה:
בסיר טוב, מביאים לרתיחה כ -600 מ"ל מים.
מוסיפים את עלי הקפיר ליים, גלנגל, עשב לימון וצ'ילי טרי (לפי טעמכם) ומבשלים 2 דקות.
מוסיפים את הירקות ומביאים לרתיחה.
מוסיפים רוטב תמרי ומי תמרים.
מוסיפים חלב הקוקוס ו-2 כפות מיץ לימון.
מכבים את האש ומוסיפים בצל ירוק קצוץ וכוסברה.
טועמים ומתקנים תיבול. אולי תרצו להוסיף עוד רוטב תמרי.
טיפ:
כדי להפוך את המרק למרק טום קה, פשוט מוסיפים יותר חלב קוקוס
אם רוצים שהמרק יהיה ארוחה ממלאה ומשביעה, תוכלו להוסיף אטריות אורז חום, אטריות כוסמת או אטריות צלופן.
ציונה מלמן – שפית מוסמכת אוכל בריא – מנחה מגוון סדנאות בישול בריא ואורח חיים בריא, 074-7030879