מרק מינסטרונה עם קבנוס בסגנון איטלקי

את שלב ההשריה של השעועית הלבנה מומלץ לעשות ערב לפני בישול המרק. המתכון ל- 4 מנות.חומרים:100 גרם שעועית לבנה יבשה קטנה 1 עלה דפנה1 ענף תימין טרימלחפלפל שחורשמן זית1 חבילה קבנוס טירת צבי 120 גרם, חתוך לפרוסות אלכסוניות בעובי של 1/2 ס"מ2 גבעולי סלרי חתוכים גס2 בצלים סגולים קלופים וחתוכים גס2 גזרים קלופים וחתוכים גס4 שיני שום קלופות וקצוצות800 גרם שימורי עגבניות תמר מרוסקות1 שומר קטן חתוך לשש1 כוס יין לבן יבש2 כוסות עלי מנגולד שטופים וחתוכים לרצועות1 ליטר (4 כוסות) ציר ירקות או מים100 גרם פסטה קונכיות 1/2 כוס עלי בזיליקום אופן ההכנה:משרים את השעועית בקערה עם הרבה מים למשך 8 שעות, מסננים את השעועית ונפטרים מהנוזלים. מעבירים את השעועית המסוננת לסיר עם 3 ליטר מים טריים, עלה דפנה ותימין.מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהשעועית מתרככת מאד. מסננים, שומרים את השעועית וכוס מנוזלי הבישול של השעועית, ונפטרים מעלה הדפנה, התימין ושארית הנוזלים. מתבלים את השעועית במלח, פלפל שחור ומעט שמן זית ושומרים בצד.מחממים בסיר לבישול מרק 3 כפות שמן זית.מוסיפים לסיר את הקבנוס, הסלרי, הבצלים, הגזר והשום.מטגנים-מאדים מעל להבה נמוכה במשך 15-20 דקות כשהסיר חצי מכוסה עד שהירקות מתרככים אך לא משחימים. מוסיפים לסיר את שימורי העגבניות, השומר והיין ומבשלים בבעבוע עדין במשך 15 דקות נוספות.מוסיפים לסיר את עלי המנגולד, הציר והשעועית המבושלת. מוסיפים את הפסטה, בוחשים ומבשלים ברתיחה עדינה עד שהפסטה מוכנה.במידת הצורך מוסיפים למרק מנוזלי הבישול של השעועית.מתקנים תיבול ויוצקים את המרק לצלחות הגשה.מזלפים מעל מעט שמן זית, מעטרים בעלי בזיליקום ומגישים חם.טיפ להתאמת המתכון לילדים:לא כל הילדים יאהבו את טעם השומר ואת טעם היין הלבן במנה. את השומר ניתן להחליף בגזר נוסף שיעניק למנה מתיקות נוספת, ואת היין ניתן להמיר במים.צילום בן יוסטר

את שלב ההשריה של השעועית הלבנה מומלץ לעשות ערב לפני בישול המרק.
המתכון ל- 4 מנות.

חומרים:
100 גרם שעועית לבנה יבשה קטנה
1 עלה דפנה
1 ענף תימין טרי
מלח
פלפל שחור
שמן זית
1 חבילה קבנוס טירת צבי 120 גרם, חתוך לפרוסות אלכסוניות בעובי של 1/2 ס"מ
2 גבעולי סלרי חתוכים גס
2 בצלים סגולים קלופים וחתוכים גס
2 גזרים קלופים וחתוכים גס
4 שיני שום קלופות וקצוצות
800 גרם שימורי עגבניות תמר מרוסקות
1 שומר קטן חתוך לשש
1 כוס יין לבן יבש
2 כוסות עלי מנגולד שטופים וחתוכים לרצועות
1 ליטר (4 כוסות) ציר ירקות או מים
100 גרם פסטה קונכיות
1/2 כוס עלי בזיליקום

אופן ההכנה:
משרים את השעועית בקערה עם הרבה מים למשך 8 שעות, מסננים את השעועית ונפטרים מהנוזלים.
מעבירים את השעועית המסוננת לסיר עם 3 ליטר מים טריים, עלה דפנה ותימין.
מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהשעועית מתרככת מאד.
מסננים, שומרים את השעועית וכוס מנוזלי הבישול של השעועית, ונפטרים מעלה הדפנה, התימין ושארית הנוזלים.
מתבלים את השעועית במלח, פלפל שחור ומעט שמן זית ושומרים בצד.
מחממים בסיר לבישול מרק 3 כפות שמן זית.
מוסיפים לסיר את הקבנוס, הסלרי, הבצלים, הגזר והשום.
מטגנים-מאדים מעל להבה נמוכה במשך 15-20 דקות כשהסיר חצי מכוסה עד שהירקות מתרככים אך לא משחימים.
מוסיפים לסיר את שימורי העגבניות, השומר והיין ומבשלים בבעבוע עדין במשך 15 דקות נוספות.
מוסיפים לסיר את עלי המנגולד, הציר והשעועית המבושלת.
מוסיפים את הפסטה, בוחשים ומבשלים ברתיחה עדינה עד שהפסטה מוכנה.
במידת הצורך מוסיפים למרק מנוזלי הבישול של השעועית.
מתקנים תיבול ויוצקים את המרק לצלחות הגשה.
מזלפים מעל מעט שמן זית, מעטרים בעלי בזיליקום ומגישים חם.

טיפ להתאמת המתכון לילדים:
לא כל הילדים יאהבו את טעם השומר ואת טעם היין הלבן במנה. את השומר ניתן להחליף בגזר נוסף שיעניק למנה מתיקות נוספת, ואת היין ניתן להמיר במים.

צילום בן יוסטר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר