מצרכים:
2 כפות חמאה
2 כפות שמן זית
2 בצלים פרוסים
2 תפוחי אדמה
2 שורשי סלרי
2 שורשי פטרוזיליה
2 קולרבי
3 ענפי תימין מעולעלים
מלח, פלפל
1 מיכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
ציר ירקות: לאחר שקלפנו את כול הירקות, ניקח את כול הקליפות ונשטוף היטב, נניח בסיר עם מים ונבשל כחצי שעה, נסנן ונניח בצד.
בסיר מחממים את החמאה והשמן זית ומטגנים את הבצל עד שקיפות.
מוסיפים את שאר הירקות, מטגנים כ- 3-4 דקות.
מוסיפים את התימין, מתבלים במלח ופלפל.
מוסיפים כ- 5 כוסות מציר הירקות שהכנו ומגיעים לרתיחה. אם יש קצף מסירים אותו בזהירות.
מכסים ומבשלים כ 40 דקות. רמת הסמיכות תלויה בנו: אם נרצה מרק דליל נוסיף יותר ציר ירקות, ואם נרצה מרק סמיך נבשל עד אידוי חלק מהנוזלים.
טוחנים את המרק במעבד מזון או עם מיקסר ידני בזהירות ומחזירים לאש.
מוסיפים את השמנת המתוקה, מערבבים היטב, טועמים ומשפרים טעם אם צריך.
מגישים בליווי גריסיני או בזילוף מעט שמן זית.