חומרים:
2 שורשי סלרי קלופים ופרוסים
3 קולרבי
4 שורשי פטרוזיליה קלופים ופרוסים
8 יחידות ארטישוק ירושלמי קלוף ופרוס
4 בצלים בינוניים קצוצים
סלסלת פטריות שמפיניון
50 גרם חמאה
125 מ"ל שמנת מתוקה
250 מ"ל יין לבן יבש
1 ליטר ציר ירקות
אגוזי מלך קלויים וקצוצים
עירית קצוצה
אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל במעט שמן ד לריכוך והזהבה עם חצי כף מלח.
מוסיפים את הפטריות ואת החמאה וממשיכים בטיגון עוד 5 דקות.
מוסיפים את כל הירקות וממשיכים בטיגון עוד כ-8 דקות.
מוסיפים את הציר או מים, מלח ופלפל ומבשלים עד ריכוך.
מוסיפים את היין והשמנת ואת אגוז המוסקט וטוחנים בבלנדר יד.
להגשה:
עירית קצוצה ואגוז מלך קלוי וקצוץ.
שף אמונה אלירז היא מנהלת המטבח של בן עמי המושבה הגרמנית ירושלים
צילום גדעון שרון