מרק קרם שורשים

חומרים:2 שורשי סלרי קלופים ופרוסים3 קולרבי4 שורשי פטרוזיליה קלופים ופרוסים8 יחידות ארטישוק ירושלמי קלוף ופרוס4 בצלים בינוניים קצוציםסלסלת פטריות שמפיניון50 גרם חמאה125 מ"ל שמנת מתוקה250 מ"ל יין לבן יבש1 ליטר ציר ירקותאגוזי מלך קלויים וקצוציםעירית קצוצהאגוז מוסקטאופן ההכנה:מטגנים את הבצל במעט שמן ד לריכוך והזהבה עם חצי כף מלח.מוסיפים את הפטריות ואת החמאה וממשיכים בטיגון עוד 5 דקות. מוסיפים את כל הירקות וממשיכים בטיגון עוד כ-8 דקות. מוסיפים את הציר או מים, מלח ופלפל ומבשלים עד ריכוך. מוסיפים את היין והשמנת ואת אגוז המוסקט וטוחנים בבלנדר יד.להגשה: עירית קצוצה ואגוז מלך קלוי וקצוץ.שף אמונה אלירז היא מנהלת המטבח של בן עמי המושבה הגרמנית ירושליםצילום גדעון שרון

חומרים:
2 שורשי סלרי קלופים ופרוסים
3 קולרבי
4 שורשי פטרוזיליה קלופים ופרוסים
8 יחידות ארטישוק ירושלמי קלוף ופרוס
4 בצלים בינוניים קצוצים
סלסלת פטריות שמפיניון
50 גרם חמאה
125 מ"ל שמנת מתוקה
250 מ"ל יין לבן יבש
1 ליטר ציר ירקות
אגוזי מלך קלויים וקצוצים
עירית קצוצה
אגוז מוסקט

אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל במעט שמן ד לריכוך והזהבה עם חצי כף מלח.
מוסיפים את הפטריות ואת החמאה וממשיכים בטיגון עוד 5 דקות.
מוסיפים את כל הירקות וממשיכים בטיגון עוד כ-8 דקות.
מוסיפים את הציר או מים, מלח ופלפל ומבשלים עד ריכוך.
מוסיפים את היין והשמנת ואת אגוז המוסקט וטוחנים בבלנדר יד.

להגשה:
עירית קצוצה ואגוז מלך קלוי וקצוץ.

שף אמונה אלירז היא מנהלת המטבח של בן עמי המושבה הגרמנית ירושלים

צילום גדעון שרון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר