מרק קרם ארטישוק ירושלמי זעפרן וכמהין

חומרים ל-2 ליטר מרק (מתאים ל-10 מנות):1 בצל קצוץ דק1 כרישה פרוסה דק3 כפות שמן זית1 ק"ג ארטישוק ירושלמי2 תפ"א גדולים חתוכים קוביות2 ליטר מים200 מ"ל שמנת מתוקה או שמנת לבישול [במידה ורוצים פרווה]מלח, פלפל גרוס, אגוז מוסקט – לפי טעם אישי1/2 גר' זעפרןפיטריות כמהין [או פורצ'יני]אופן ההכנה:בסיר גדול מאדים את הבצל והכרישה בשמן זית עד להזהבה.מוסיפים את הארטישוק ואת תפוח האדמה ומכסים במים.מבשלים עד לריכוך.מתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט וזעפרן.מוסיפים את השמנת ומערבבים.טוחנים בעזרת מעבד ידני עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.מוסיפים את פיטריות הכמהין במרכז הצלחת ומגישים.ניתן לקשט עם מקל גריסיני.   צילום יוסי לוי

חומרים ל-2 ליטר מרק (מתאים ל-10 מנות):
1 בצל קצוץ דק
1 כרישה פרוסה דק
3 כפות שמן זית
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי
2 תפ"א גדולים חתוכים קוביות
2 ליטר מים
200 מ"ל שמנת מתוקה או שמנת לבישול [במידה ורוצים פרווה]
מלח, פלפל גרוס, אגוז מוסקט – לפי טעם אישי
1/2 גר' זעפרן
פיטריות כמהין [או פורצ'יני]

אופן ההכנה:
בסיר גדול מאדים את הבצל והכרישה בשמן זית עד להזהבה.
מוסיפים את הארטישוק ואת תפוח האדמה ומכסים במים.
מבשלים עד לריכוך.
מתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט וזעפרן.
מוסיפים את השמנת ומערבבים.
טוחנים בעזרת מעבד ידני עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
מוסיפים את פיטריות הכמהין במרכז הצלחת ומגישים.
ניתן לקשט עם מקל גריסיני.

 

צילום יוסי לוי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר