מרק שורש סלרי בחלב שקדים

חומרים ל- 6 מנות:15 כוסות מים 2 כוסות שקדים 6 שורשי סלרי קלוף ונקי (כ-800 גר')5 ס"מ מקל שוש מעוך מעט מלח ים מעט פלפל שחור טרי לגריסהאופן ההכנה: משרים מראש את השקדים למשך לילה ב-5 כוסות מים. מסננים ומנערים היטב את יתרת המים.את שורשי הסלרי הנקיים חותכים לרבעים ומבשלים בסיר עם 10 כוסות מים ומקל השוש המעוך.מביאים לרתיחה, מקטינים את הלהבה ומבשלים עד ששורשי הסלרי רכים. מסננים את הסלרי, ואת הנוזלים שומרים כציר. את מקל השוש זורקים.הכנת חלב השקדים: מרסקים במערבל את השקדים השרויים עם 7 כוסות מציר הסלרי. מניחים מעל קערה עמוקה מסננת מרופדת בבד גבינה, מסננים וסוחטים היטב.מחזירים למערבל את חלב השקדים, מוסיפים את שורשי הסלרי ומרסקים עד שמתקבל מרקם חלק.מוזגים לסיר את המחית, ממליחים לפי הטעם ומביאים לרתיחה תוך בחישה.מפלפלים לפי הטעם בעת ההגשה.המתכון מתוך הספר "השיטה הסודית – המתכונים, 100 מתכונים טעימים לחיים בריאים", מאת רחל טלשיר, הוצאת כתר

חומרים ל- 6 מנות:
15 כוסות מים
2 כוסות שקדים
6 שורשי סלרי קלוף ונקי (כ-800 גר')
5 ס"מ מקל שוש מעוך
מעט מלח ים
מעט פלפל שחור טרי לגריסה

אופן ההכנה:
משרים מראש את השקדים למשך לילה ב-5 כוסות מים. מסננים ומנערים היטב את יתרת המים.
את שורשי הסלרי הנקיים חותכים לרבעים ומבשלים בסיר עם 10 כוסות מים ומקל השוש המעוך.
מביאים לרתיחה, מקטינים את הלהבה ומבשלים עד ששורשי הסלרי רכים. מסננים את הסלרי, ואת הנוזלים שומרים כציר. את מקל השוש זורקים.
הכנת חלב השקדים: מרסקים במערבל את השקדים השרויים עם 7 כוסות מציר הסלרי.
מניחים מעל קערה עמוקה מסננת מרופדת בבד גבינה, מסננים וסוחטים היטב.
מחזירים למערבל את חלב השקדים, מוסיפים את שורשי הסלרי ומרסקים עד שמתקבל מרקם חלק.
מוזגים לסיר את המחית, ממליחים לפי הטעם ומביאים לרתיחה תוך בחישה.
מפלפלים לפי הטעם בעת ההגשה.

המתכון מתוך הספר "השיטה הסודית – המתכונים, 100 מתכונים טעימים לחיים בריאים", מאת רחל טלשיר, הוצאת כתר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר