מרק אפונה

החומרים300 גרם אפונה קפואהבצל קטן קצוץ לקוביותזר אספרגוס4 כפיות שמן זיתאגוז מוסקטמלחפלפלשמנת מתוקהאופן ההכנהבסיר מבשלים את האפונה עד לריכוך מכוסה במים.חותכים את גבעולי האספרגוס לשניים, בחלק העליון עד הפרחים(את פרחי האספרגוס נשמור לקישוט).מבשלים את האספרגוס בסיר נפרד עם מים רותחים שחוממו מראש עד לריכוך.מצננים את האספרגוס במי קרח בקערה.במחבת מטגנים את קוביות הבצל עם השמן עד להזהבה, מכניסים לסיר את האפונה המבושלת עם גבעולי האספרגוס ואת הבצל המטוגן.טוחנים במעבד מזון עד קבלת מחית אחידה ומוסיפים את השמנת לפי רצון הסמיכות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.הגשהמחממים את המרק בקערות עמוקות, מקשטים בפרחי אספרגוס ובתוספת של כף שמנת חמוצה במרכז.

החומרים
300 גרם אפונה קפואה
בצל קטן קצוץ לקוביות
זר אספרגוס
4 כפיות שמן זית
אגוז מוסקט
מלח
פלפל
שמנת מתוקה

אופן ההכנה
בסיר מבשלים את האפונה עד לריכוך מכוסה במים.

חותכים את גבעולי האספרגוס לשניים, בחלק העליון עד הפרחים(את פרחי האספרגוס נשמור לקישוט).

מבשלים את האספרגוס בסיר נפרד עם מים רותחים שחוממו מראש עד לריכוך.

מצננים את האספרגוס במי קרח בקערה.

במחבת מטגנים את קוביות הבצל עם השמן עד להזהבה, מכניסים לסיר את האפונה המבושלת עם גבעולי האספרגוס ואת הבצל המטוגן.

טוחנים במעבד מזון עד קבלת מחית אחידה ומוסיפים את השמנת לפי רצון הסמיכות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

הגשה
מחממים את המרק בקערות עמוקות, מקשטים בפרחי אספרגוס ובתוספת של כף שמנת חמוצה במרכז.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר