מרק בטטה שורש סלרי וזוקיני

מרק בטטה, שורש סלרי וזוקיני, מוגש עם קרם קשיו ובזיליקוםל-6 סועדים: מרכיבים למרק:4 בטטות בינוניות עד גדולות2 זוקיני גדולים2 בצלים גדולים או 2 כרישות1 שורש סלרי5 כוסות מים3 עלי דפנה4-5 גרגירי פלפל אנגלי שלמים1 כפית מלח1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר דק1 כפית גדושה זרעי כוסברה טחונים1 כפית טימין יבשאופן ההכנה:חותכים את הירקות לחתיכות גדולות ושמים את כל המרכיבים בסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים, ומבשלים על אש קטנה למשך כ-20 דקות.מוציאים את עלי הדפנה והפלפל האנגלי השלמים.מערבלים את יתרת המרק היטב בעזרת מערבל מזון ידני או מחכים שיתקרר מעט ומערבלים בבלנדר. מרכיבים לקרם:½ כוס קשיו1 כוס עלי בזיליקום טריים (לא דחוסה)2 שני שום1/2 כפית מלחקורט פלפל שאטה טחון או חתיכה קטנה של פלפל אדום½ כוס מים (או קצת יותר אם הקרם סמיך מדי)אופן ההכנה:שמים את כל המרכיבים בבלנדר ומערבלים עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. ניתן לשמור במקרר בצנצנת זכוכית עד שלושה ימים. להגשה:ניתן להגיש חם או קר. הניחו את המרק בקערות וקשטו את המנה עם הקרם בעדינות בעזרת כף.אפשר גם להוסיף עשבים טריים כמו כוסברה, שמיר, טימין או אורגנו לקישוט.המלצת השף:ניתן לקשט עם מעט כוסברה או עירית קצוצה.ציונה מלמן – שפית מוסמכת אוכל בריא – מנחה מגוון סדנאות בישול בריא ואורח חיים בריא – 074-7030879

מרק בטטה, שורש סלרי וזוקיני, מוגש עם קרם קשיו ובזיליקום

ל-6 סועדים:
מרכיבים למרק:

4 בטטות בינוניות עד גדולות
2 זוקיני גדולים
2 בצלים גדולים או 2 כרישות
1 שורש סלרי
5 כוסות מים
3 עלי דפנה
4-5 גרגירי פלפל אנגלי שלמים
1 כפית מלח
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר דק
1 כפית גדושה זרעי כוסברה טחונים
1 כפית טימין יבש

אופן ההכנה:
חותכים את הירקות לחתיכות גדולות ושמים את כל המרכיבים בסיר ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש, מכסים, ומבשלים על אש קטנה למשך כ-20 דקות.
מוציאים את עלי הדפנה והפלפל האנגלי השלמים.
מערבלים את יתרת המרק היטב בעזרת מערבל מזון ידני או מחכים שיתקרר מעט ומערבלים בבלנדר.

מרכיבים לקרם:

½ כוס קשיו
1 כוס עלי בזיליקום טריים (לא דחוסה)
2 שני שום
1/2 כפית מלח
קורט פלפל שאטה טחון או חתיכה קטנה של פלפל אדום
½ כוס מים (או קצת יותר אם הקרם סמיך מדי)

אופן ההכנה:
שמים את כל המרכיבים בבלנדר ומערבלים עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. ניתן לשמור במקרר בצנצנת זכוכית עד שלושה ימים.

להגשה:
ניתן להגיש חם או קר. הניחו את המרק בקערות וקשטו את המנה עם הקרם בעדינות בעזרת כף.
אפשר גם להוסיף עשבים טריים כמו כוסברה, שמיר, טימין או אורגנו לקישוט.

המלצת השף:
ניתן לקשט עם מעט כוסברה או עירית קצוצה.

ציונה מלמן – שפית מוסמכת אוכל בריא – מנחה מגוון סדנאות בישול בריא ואורח חיים בריא – 074-7030879

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר