מצרכים לכ- 8 כוסות בינוניות:
1 קופסת שימורים עגבניות מרוסקות פריניר (800 גרם)
2 מלפפונים מגורדים
1/2 פלפל אדום קצוץ
1/2 בצל סגול קצוץ
2 פרוסות לחם לבן
1 שן שום קצוצה
צרור עלי פטרוזיליה
4 כפות שמן זית
1/2 לימון סחוט
מלח ופלפל לפי הטעם
אופציונלי:
1 פלפל ירוק חריף או כמה "טיפות" טבסקו או כפית פפריקה חריפה
לקישוט/הגשה
1 סלרי חתוך למקלות קטנים
אופן ההכנה:
לקצוץ את הירקות כפי שמופיעים ברשימת המצרכים.
לטחון את כל המרכיבים.
שימו לב לשלבים. ראשית, טוחנים את רסק העגבניות והירקות הנוספים במעבד מזון או בלנדר עד לקבלת מרקם חלק.
מוסיפים את פרוסות הלחם ומעבדים שוב.
מוסיפים את עשבי התיבול, מלח, פלפל, לימון, שום.
לאחר מכן מזלפים את שמן הזית בהדרגה וממשיכים לטחון.
מכניסים לקירור של שעתיים לפחות.
לפני ההגשה, ניתן להוסיף קוביות קרח לכל כוס ולהגיש יחד עם מקל סלרי טרי. מומלץ להגיש עם צלוחית קרוטונים.
צילום וסטיילינג: קרן ביטון כהן
המתכון הופק עבור "לגין" המתמחה בייצור שימורי מזון, בשיתוף אתי בטיטו – מתכונאית, בלוגרית בתחומי הקולינריה ומוצרי צריכה. בעלת הטור הקולינרי sweet weekend באתר המתכונים foodpage www.foodpage.co.il/category/sweet-weekend