חומרים:
2 יח' שורש סלרי
2 יח' שורש פטרוזיליה
3 יח' תפוחי אדמה בינוניים
3 גזר
5 גבעולי סלרי אמריקאי מופרד מהעלים
2 יח' בצל לבן
6 שיני שום
150 גרם ערמונים קלויים קלופים
3 כפות שמן זית
4 ליטר מים
3 כפיות מלח
חצי כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
את כל הירקות מקלפים וחותכים לקוביות גדולות בנפרד.
בסיר גבוהה מחממים את שמן הזית ומתחילים בטיגון הבצל עד להזהבה.
מוסיפים את כל הירקות ומאדים קלות.
מוסיפים את המים, מרתיחים ומבשלים למשך 45 דקות עד לריכוך הירקות.
ממליחים ומפלפלים.
טוחנים את המרק בעזרת בלנדר סטיק.
קוצצים את עלי הסלרי והערמונים ומוסיפים למרק בהגשה.