מרק סלק מוקרם בשמנת צמחית וואסאבי

האם ידעתם שישנם לפחות 200 מתכונים שונים למרק סלק? יוצאי מדינות חבר העמים מכירים את מרק הסלק בשם "בורשט", אבל אם תשאלו, לא תתפלאו לגלות שלכל אחד יש סבתא שמכינה את המתכון אחרת. זה לא ממש משנה. מרק סלק הוא אחד הדברים הכי טעימים שיש לחורף, ואנחנו הוספנו הפתעה קטנה: קרם עשיר של שמנת על בסיס סויה עם וואסבי עוקצני. דרגת קושי: בינוני דרגת מחיר: בינוני זמן הכנה: 45 דקות רכיבים:3 סלקים עם הקליפה, שטופים1 תפוח אדמה קלוף 2 בצלים קלופים 2 ענפי סלרי חתוכים על העלים והגבעולים 1 כפית זרעי קימל (או קימל טחון) 2 כפות אבקת ווסאבי 1 קופסת שמנת סויה אלפרו אופן ההכנה:בסיר עם מים עם כף מלח, מבשלים את הסלק עם הבצל, תפוח האדמה והסלרי, עד לריכוך מלא של הסלק. מוציאים את הירקות ומסננים מהמים. קולפים את הסלק וחותכים לקוביות יחד עם תפוח האדמה והבצל. מוסיפים את הקימל וטוחנים הכל במעבד מזון עד שמתקבל מרקם של מרק סמיך חלק ויפה. טועמים ומתקנים תיבול ומחזירים לסיר עד להגשה. מעבירים לבלנדר את גבעולי הסלרי ומוסיפים מיכל של שמנת אלפרו. טוחנים הכל יחד עד שמתקבל מרקם שמנת בגוון ירקרק. מעבירים ככוס אחת מתערובת הסלרי ושמנת אלפרו לקערת ערבוב.מוסיפים את אבקת הוואסבי לפי הטעם (זהירות, חריף כמו חזרת של פסח) עד שמתקבל מרקם משחתי נעים. הגשה:יוצקים את המרק למרקיות, מוסיפים את השמנת עם הוואסבי לפי הטעם ומגישים.צילום מאיר בולקא

האם ידעתם שישנם לפחות 200 מתכונים שונים למרק סלק?
יוצאי מדינות חבר העמים מכירים את מרק הסלק בשם "בורשט", אבל אם תשאלו, לא תתפלאו לגלות שלכל אחד יש סבתא שמכינה את המתכון אחרת.
זה לא ממש משנה. מרק סלק הוא אחד הדברים הכי טעימים שיש לחורף, ואנחנו הוספנו הפתעה קטנה: קרם עשיר של שמנת על בסיס סויה עם וואסבי עוקצני.

דרגת קושי: בינוני
דרגת מחיר: בינוני
זמן הכנה: 45 דקות

רכיבים:
3 סלקים עם הקליפה, שטופים
1 תפוח אדמה קלוף
2 בצלים קלופים
2 ענפי סלרי חתוכים על העלים והגבעולים
1 כפית זרעי קימל (או קימל טחון)
2 כפות אבקת ווסאבי
1 קופסת שמנת סויה אלפרו

אופן ההכנה:
בסיר עם מים עם כף מלח, מבשלים את הסלק עם הבצל, תפוח האדמה והסלרי, עד לריכוך מלא של הסלק.
מוציאים את הירקות ומסננים מהמים.
קולפים את הסלק וחותכים לקוביות יחד עם תפוח האדמה והבצל.
מוסיפים את הקימל וטוחנים הכל במעבד מזון עד שמתקבל מרקם של מרק סמיך חלק ויפה.
טועמים ומתקנים תיבול ומחזירים לסיר עד להגשה.
מעבירים לבלנדר את גבעולי הסלרי ומוסיפים מיכל של שמנת אלפרו.
טוחנים הכל יחד עד שמתקבל מרקם שמנת בגוון ירקרק.
מעבירים ככוס אחת מתערובת הסלרי ושמנת אלפרו לקערת ערבוב.
מוסיפים את אבקת הוואסבי לפי הטעם (זהירות, חריף כמו חזרת של פסח) עד שמתקבל מרקם משחתי נעים.

הגשה:
יוצקים את המרק למרקיות, מוסיפים את השמנת עם הוואסבי לפי הטעם ומגישים.

צילום מאיר בולקא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר