מרק עדשים עם שורש סלרי וארטישוק ירושלמי

זמן ההכנה: 15 דקותזמן הבישול: 40 דקותסה"כ: 55 דקותכמות: בין 6 ל-8 מנות נדיבות מרכיבים:500 גרם עדשים ירוקות – שטופות2.5 ליטר מים רותחים (זו כמות למרק סמיך. אפשר להוסיף עוד מים למרק פחות סמיך)4 גזרים בגודל בינוני – חתוכים לקוביות קטנות2 שורש סלרי גדולים, או 3-4 קטנים – חתוכים לקוביות קטנות2 בצלים בינוניים – קצוצים דק4 גבעולי סלרי וכ-16 מהעלים שלהם – קצוצים דק6-8 שיני שום – קצוצים דק8 ארטישוקים ירושלמים (בערך 8 ס"מ כל אחד) – חתוכים לקוביות קטנות5 עלי דפנה6 גרגירי פלפל אנגלי4 ס"מ צ'ילי אדום ללא זרעים – קצוץ2 כפיות מלאות זרעי כמון שלמים2 כפיות מלאות זרעי כוסברה שלמים2 כפיות מלאות כמון טחון1 כפית זרעי כוסברה טחונים2 כפיות שמן קוקוס2 כפיות מלח טבעי  אופן ההכנה:בסיר מתאים לחמם שמן קוקוס, על אש בינונית.להוסיף את זרעי הכמון והכוסברה השלמים ולערבב כ- 1-2 דקות.להוסיף את השום ולבשל כ-2 דקות.להוסיף את הבצל ולבשל כ-5 דקות.להוסיף את המים הרותחים, העדשים ושאר הירקות.להוסיף את כל התבלינים למעט המלח.לבשל כ-40 דקות, עד שהעדשים מבושלות אך לא רכות מדי.להוסיף את המלח, לטעום ולתקן תיבול במידת הצורך.להגיש עם מעט שמן זית. ציונה מלמן – שפית מוסמכת אוכל בריא – מנחה מגוון סדנאות בישול בריא ואורח חיים בריא – כפר הס – 074-7030879

זמן ההכנה: 15 דקות
זמן הבישול: 40 דקות
סה"כ: 55 דקות
כמות: בין 6 ל-8 מנות נדיבות

מרכיבים:
500 גרם עדשים ירוקות – שטופות
2.5 ליטר מים רותחים (זו כמות למרק סמיך. אפשר להוסיף עוד מים למרק פחות סמיך)
4 גזרים בגודל בינוני – חתוכים לקוביות קטנות
2 שורש סלרי גדולים, או 3-4 קטנים – חתוכים לקוביות קטנות
2 בצלים בינוניים – קצוצים דק
4 גבעולי סלרי וכ-16 מהעלים שלהם – קצוצים דק
6-8 שיני שום – קצוצים דק
8 ארטישוקים ירושלמים (בערך 8 ס"מ כל אחד) – חתוכים לקוביות קטנות
5 עלי דפנה
6 גרגירי פלפל אנגלי
4 ס"מ צ'ילי אדום ללא זרעים – קצוץ
2 כפיות מלאות זרעי כמון שלמים
2 כפיות מלאות זרעי כוסברה שלמים
2 כפיות מלאות כמון טחון
1 כפית זרעי כוסברה טחונים
2 כפיות שמן קוקוס
2 כפיות מלח טבעי
 
אופן ההכנה:
בסיר מתאים לחמם שמן קוקוס, על אש בינונית.
להוסיף את זרעי הכמון והכוסברה השלמים ולערבב כ- 1-2 דקות.
להוסיף את השום ולבשל כ-2 דקות.
להוסיף את הבצל ולבשל כ-5 דקות.
להוסיף את המים הרותחים, העדשים ושאר הירקות.
להוסיף את כל התבלינים למעט המלח.
לבשל כ-40 דקות, עד שהעדשים מבושלות אך לא רכות מדי.
להוסיף את המלח, לטעום ולתקן תיבול במידת הצורך.
להגיש עם מעט שמן זית.
 

ציונה מלמן – שפית מוסמכת אוכל בריא – מנחה מגוון סדנאות בישול בריא ואורח חיים בריא – כפר הס – 074-7030879

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר