מרק בטטה קלאסי

חומרים:רבע כוס שמן זיתבצל קצוץ גסחצי כרישה קצוצה גס7 שיני שוםחצי כפית עלי תימין טרי500 גרם בטטה קלופה וחתוכה לקוביות250 גרם דלעת קלופה וחתוכה גס לקוביות250 גרם גזר קלוף וחתוך לקוביותמלח ופלפל שחור טחוןקורט אגוז מוסקט מגורראופן ההכנה:מטגנים בסיר תוך ערבוב את כל הירקות והשמן במשך כ- 15 דקות.מוסיפים מים עד כדי כיסוי, מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה, בבעבוע עדין, במשך כ- 60 דקות עד שהירקות רכים. מוציאים חלק מהנוזלים ושומרים בצד. טוחנים את תכולת הסיר לקרם במוט ריסוק.מוסיפים מנוזלי המרק ששמרנו בצד עד שהמרק מגיע לסמיכות הרצויה. הגשה:מגישים בצלחת עמוקה, מזלפים כף שמנת מתוקה ומעט עירית קצוצה.

חומרים:
רבע כוס שמן זית
בצל קצוץ גס
חצי כרישה קצוצה גס
7 שיני שום
חצי כפית עלי תימין טרי
500 גרם בטטה קלופה וחתוכה לקוביות
250 גרם דלעת קלופה וחתוכה גס לקוביות
250 גרם גזר קלוף וחתוך לקוביות
מלח ופלפל שחור טחון
קורט אגוז מוסקט מגורר

אופן ההכנה:
מטגנים בסיר תוך ערבוב את כל הירקות והשמן במשך כ- 15 דקות.
מוסיפים מים עד כדי כיסוי, מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה, בבעבוע עדין, במשך כ- 60 דקות עד שהירקות רכים.
מוציאים חלק מהנוזלים ושומרים בצד.
טוחנים את תכולת הסיר לקרם במוט ריסוק.
מוסיפים מנוזלי המרק ששמרנו בצד עד שהמרק מגיע לסמיכות הרצויה.

הגשה:
מגישים בצלחת עמוקה, מזלפים כף שמנת מתוקה ומעט עירית קצוצה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר