מרק גולאש

חומרים ל-4 סועדים:1 קילו כתף בקר800 גרם תפוחי אדמה 2 שיני שום2 בצלים1 פלפל ירוק, עדיף שושקה1 עגבנייה1 פלפל חריף50 מ"ל שמן1 כף פפריקה מתוקה או חריפה (לפי רמת החריפות הרצויה)1/2 כפית קימל טחוןמלח, פלפל4 ליטר מיםאופן ההכנה:1. חותכים בשר ותפוחי אדמה לקוביות של 3 ס"מ. מקלפים וקוצצים דק בצל והשום. חותכים לפלחים פלפל הירוק, פלפל החריף ועגבנייה.2. בסיר גדול מחממים שמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים פפריקה. מחזירים לאש למשך דקה, ולאחר מכן מוסיפים את הבשר, וסוגרים אותו מכל צדדיו.3. מוסיפים לסיר פלפל ירוק, פלפל חריף, עגבנייה וקימל הטחון. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מכסים את הסיר, מקטינים את האש ומבשלים את הבשר למשך כשעה-שעה וחצי, עד שהבשר 3/4 מוכן, כלומר לא רך לגמרי.4. מוסיפים לסיר תפוחי אדמה, שיני שום ומים (אם רוצים תבשיל גולש ולא מרק, מוסיפים פחות מים, רק בכדי לכסות את המרכיבים). מבשלים כחצי שעה, עד שהמרק מוכן.ננה, אחד העם 1, נווה צדק, תל אביב. 03-5161915המתכון במסגרת פרויקט מתכוני מרקים לחורף ביוזמת אתר המסעדות 2eat

חומרים ל-4 סועדים:
1 קילו כתף בקר
800 גרם תפוחי אדמה
2 שיני שום
2 בצלים
1 פלפל ירוק, עדיף שושקה
1 עגבנייה
1 פלפל חריף
50 מ"ל שמן
1 כף פפריקה מתוקה או חריפה (לפי רמת החריפות הרצויה)
1/2 כפית קימל טחון
מלח, פלפל
4 ליטר מים

אופן ההכנה:
1. חותכים בשר ותפוחי אדמה לקוביות של 3 ס"מ. מקלפים וקוצצים דק בצל והשום. חותכים לפלחים פלפל הירוק, פלפל החריף ועגבנייה.
2. בסיר גדול מחממים שמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים פפריקה. מחזירים לאש למשך דקה, ולאחר מכן מוסיפים את הבשר, וסוגרים אותו מכל צדדיו.
3. מוסיפים לסיר פלפל ירוק, פלפל חריף, עגבנייה וקימל הטחון. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מכסים את הסיר, מקטינים את האש ומבשלים את הבשר למשך כשעה-שעה וחצי, עד שהבשר 3/4 מוכן, כלומר לא רך לגמרי.
4. מוסיפים לסיר תפוחי אדמה, שיני שום ומים (אם רוצים תבשיל גולש ולא מרק, מוסיפים פחות מים, רק בכדי לכסות את המרכיבים). מבשלים כחצי שעה, עד שהמרק מוכן.

ננה, אחד העם 1, נווה צדק, תל אביב. 03-5161915

המתכון במסגרת פרויקט מתכוני מרקים לחורף ביוזמת אתר המסעדות 2eat

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר