מרק עגבניות ואורז משודרג

מצרכים:2/3 כוס אורז בסמטי טילדה2-3 כפות שמן זיתקופסה קטנה (2 כפות) רסק עגבניות8-9 עגבניות, מגוררות3 כוסות מים מלח ופלפל שחור גרוס להגשה: נענע מיובשת או טרייה, פטרוזיליה קצוצהאופן ההכנה:שמים את האורז במחבת מעל להבה גבוהה. קולים (כלומר מבשלים ללא נוזלים) תוך כדי ערבוב בערך 2-4 דקות, עד שהאורז מפיץ ריח חזק ושינה צבעו לזהוב בהיר. מעבירים לצלחת ושומרים בצד.שמים את הרסק ושמן הזית בסיר בגודל בינוני. מטגנים מעל להבה גבוהה בערך דקה (עוזר 'לרענן' את הטעם של הרסק). מוסיפים את העגבניות המגוררות, האורז והמים ומתבלים במלח ופלפל. מביאים לרתיחה ואז מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 17 דקות, או עד שהאורז התרכך. טועמים ומתקנים תיבול, ואם רוצים מוסיפים עוד מים למרק יותר דליל. הגשה:מגישים ביחד עם נענע מיובשת מפוררת, נענע או פטרוזיליה טרייה קצוצה, או גבינת פרמז'ן טובה.

מצרכים:
2/3 כוס אורז בסמטי טילדה
2-3 כפות שמן זית
קופסה קטנה (2 כפות) רסק עגבניות
8-9 עגבניות, מגוררות
3 כוסות מים
מלח ופלפל שחור גרוס

להגשה:

נענע מיובשת או טרייה, פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:
שמים את האורז במחבת מעל להבה גבוהה.
קולים (כלומר מבשלים ללא נוזלים) תוך כדי ערבוב בערך 2-4 דקות, עד שהאורז מפיץ ריח חזק ושינה צבעו לזהוב בהיר. מעבירים לצלחת ושומרים בצד.
שמים את הרסק ושמן הזית בסיר בגודל בינוני.
מטגנים מעל להבה גבוהה בערך דקה (עוזר 'לרענן' את הטעם של הרסק).
מוסיפים את העגבניות המגוררות, האורז והמים ומתבלים במלח ופלפל.
מביאים לרתיחה ואז מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 17 דקות, או עד שהאורז התרכך.
טועמים ומתקנים תיבול, ואם רוצים מוסיפים עוד מים למרק יותר דליל.

הגשה:
מגישים ביחד עם נענע מיובשת מפוררת, נענע או פטרוזיליה טרייה קצוצה, או גבינת פרמז'ן טובה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר