מתכון לסוכרתיים: מרק עגבניות

למרות התפישה המקובלת, העגבניות הן ירק לכל דבר, ואינן מעלות את רמות הסוכר בדם אם נאכלות במידה. הן מכילות כ- 4 גרם פחמימה ליחידה, כמות השווה ערך לכשליש פרוסת לחם.468 קלוריות. כ-64 גרם פחמימות (כ-4.5 מנות פחמימה בכל המרק).מרכיבים (סיר בינוני):1/2 קילו עגבניות שרי (תמר) חתוכות לחצאים1 ראש סלרי + 5 גבעולים דקים3 שיני שום קלופות4 גבעולי טימין טריים1/4 כוס אורז בסמטי 1 כף שמן זית1 כפית אורגנו מיובשמלח, פלפלאופן ההכנה:להכניס את הירקות עם שמן הזית בתוך תבנית סגורה, לתנור מחומם מראש ל-200 מעלות.את ראש הסלרי לשטוף ולקלף, ולאחר מכן לחתוך לקוביות.לצלות בתנור במשך חצי שעה, ואח"כ עוד 20 דקות ללא המכסה.להוציא את הסלרי, הטימין וגבעולי הסלרי מהתבנית, להשאיר כמה קוביות סלרי עם העגבניות.להעביר את העגבניות, הסלרי והשום לסיר עם הנוזלים.להוסיף כחצי ליטר מים ולהביא לרתיחה.לטחון את העגבניות עם בלנדר ידני.להוסיף את האורז ולכסות עם מכסה לבישול כ-15 דקות.להוסיף מלח, פלפל, כפית אורגנו ,וכפית תחליף סוכר.לערבב היטב.בתיה אלימלך – דיאטנית קלינית מומחית לסוכרת, יועצת לאגודה הישראלית לסוכרת

למרות התפישה המקובלת, העגבניות הן ירק לכל דבר, ואינן מעלות את רמות הסוכר בדם אם נאכלות במידה. הן מכילות כ- 4 גרם פחמימה ליחידה, כמות השווה ערך לכשליש פרוסת לחם.
468 קלוריות. כ-64 גרם פחמימות (כ-4.5 מנות פחמימה בכל המרק).

מרכיבים (סיר בינוני):
1/2 קילו עגבניות שרי (תמר) חתוכות לחצאים
1 ראש סלרי + 5 גבעולים דקים
3 שיני שום קלופות
4 גבעולי טימין טריים
1/4 כוס אורז בסמטי
1 כף שמן זית
1 כפית אורגנו מיובש
מלח, פלפל

אופן ההכנה:
להכניס את הירקות עם שמן הזית בתוך תבנית סגורה, לתנור מחומם מראש ל-200 מעלות.
את ראש הסלרי לשטוף ולקלף, ולאחר מכן לחתוך לקוביות.
לצלות בתנור במשך חצי שעה, ואח"כ עוד 20 דקות ללא המכסה.
להוציא את הסלרי, הטימין וגבעולי הסלרי מהתבנית, להשאיר כמה קוביות סלרי עם העגבניות.
להעביר את העגבניות, הסלרי והשום לסיר עם הנוזלים.
להוסיף כחצי ליטר מים ולהביא לרתיחה.
לטחון את העגבניות עם בלנדר ידני.
להוסיף את האורז ולכסות עם מכסה לבישול כ-15 דקות.
להוסיף מלח, פלפל, כפית אורגנו ,וכפית תחליף סוכר.
לערבב היטב.

בתיה אלימלך – דיאטנית קלינית מומחית לסוכרת, יועצת לאגודה הישראלית לסוכרת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר