מרק כרישה ותפוחי אדמה

מצרכים ל- 6-4 מנות:6 כרישות (לוף, פורי) גדולות4 כפות חמאה4 תפוחי אדמה בינוניים6 כוסות מרק צח מאבקת מרקמלח, פלפל ומוסקט לפי הטעם1 כוס שמנת מתוקה6 כפות בצל ירוק קצוץ דק אופן ההכנה:לחתוך רק את החלק הלבן של הכרישותלחתיכות באורך 2-3 ס"מ. לחמם את החמאה בסיר ולאדות את הכרישות על אש קטנה, עד שיתרככו – לא להניח להן להשחים. לקלף את תפוחי האדמה ולפרוס אותם, ולהוסיף לסיר. לצקת לסיר את המרק, לתבל במלח, פלפל ומוסקט ולבשל על אש קטנה עד שהירקות יתרככו. להסיר מעל האש. להעביר את הירקות והמרק דרך מסננת רשת (או לרסק אותם בבלנדר), להוסיף למרק את השמנת ולזרות מלמעלה בצל ירוק. להגיש מיד.

מצרכים ל- 6-4 מנות:
6 כרישות (לוף, פורי) גדולות
4 כפות חמאה
4 תפוחי אדמה בינוניים
6 כוסות מרק צח מאבקת מרק
מלח, פלפל ומוסקט לפי הטעם
1 כוס שמנת מתוקה
6 כפות בצל ירוק קצוץ דק

אופן ההכנה:
לחתוך רק את החלק הלבן של הכרישותלחתיכות באורך 2-3 ס"מ. לחמם את החמאה בסיר ולאדות את הכרישות על אש קטנה, עד שיתרככו – לא להניח להן להשחים.
לקלף את תפוחי האדמה ולפרוס אותם, ולהוסיף לסיר. לצקת לסיר את המרק, לתבל במלח, פלפל ומוסקט ולבשל על אש קטנה עד שהירקות יתרככו.
להסיר מעל האש. להעביר את הירקות והמרק דרך מסננת רשת (או לרסק אותם בבלנדר), להוסיף למרק את השמנת ולזרות מלמעלה בצל ירוק. להגיש מיד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר