מרק בניחוח תאילנדי

מצרכים: 1 שקית לקט פטריות למרק4 שיני שום קצוצות דק2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ דק2 בצלצלי שאלוט קצוצים דק4 כוסות ציר עוף/ירקות2 גבעולי בצל ירוק קצוצים דקחופן נבטים סיניים3 כפות כוסברה קצוצה1 כפית מיץ לימון/ליים3 כפות שמן (לא זית)1 פלפל חריף קצוץ (לא חובה)מלחאופן ההכנה:משרים את תערובת הפטריות בכוס מים חמים כחצי שעה.מטגנים את השום בחום נמוך עד לגוון חום בהיר.מוסיפים שאלוט וג'ינג'ר וממשיכים בטיגון עד שגוון השום יהפוך לחום כהה, אך לא שרוף. מוסיפים ציר עוף/ירקות.מסננים וסוחטים את הפטריות ומוסיפים למרק (שומרים את הנוזל המסונן).מוסיפים את נוזל הפטריות המסונן ומביאים לרתיחה קלה למספר דקות. מתבלים בלימון ומלח לפי הטעם.מומלץ להוסיף למרק אטריות אורז שהושרו במים קרים שעה קודם.למידע נוסף ומתכונים

מצרכים:
1 שקית לקט פטריות למרק
4 שיני שום קצוצות דק
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ דק
2 בצלצלי שאלוט קצוצים דק
4 כוסות ציר עוף/ירקות
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
חופן נבטים סיניים
3 כפות כוסברה קצוצה
1 כפית מיץ לימון/ליים
3 כפות שמן (לא זית)
1 פלפל חריף קצוץ (לא חובה)
מלח

אופן ההכנה:
משרים את תערובת הפטריות בכוס מים חמים כחצי שעה.
מטגנים את השום בחום נמוך עד לגוון חום בהיר.
מוסיפים שאלוט וג'ינג'ר וממשיכים בטיגון עד שגוון השום יהפוך לחום כהה, אך לא שרוף.
מוסיפים ציר עוף/ירקות.
מסננים וסוחטים את הפטריות ומוסיפים למרק (שומרים את הנוזל המסונן).
מוסיפים את נוזל הפטריות המסונן ומביאים לרתיחה קלה למספר דקות.
מתבלים בלימון ומלח לפי הטעם.
מומלץ להוסיף למרק אטריות אורז שהושרו במים קרים שעה קודם.

למידע נוסף ומתכונים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר