קובה טונה במרק עגבניות שום ועשבי תיבול

מנה זו מכילה ירק, חלבון ופחמימה, ומהווה ארוחה מלאה ומשביעה עם 280 קלוריות למנה.חומרים ל- 5 מנות (3 יחידות קובה לכל סועד):למילוי הקובה:2 קופסאות טונה סטארקיסט 5% שומן בטעם טבעי (מסוננות) 2 כוסות בצל קצוץ דק2/3 כוס ענפי סלרי קצוצים1 כף שמן1/2 כפית בהרט1/3 כפית פלפל שחור גרוס1/2 כפית מלחלמרק:5 שיני שום כתושות1 כוס עלי נענע1 כוס דחוסה עלי כוסברה6 כפות רסק עגבניות7 כוסות מים או ציר ירקות1 כף פפריקה מתוקה1 כפית בהרט1/2 כפית פלפל שחורקורט סוכר1 כף שטוחה מלחלבצק לקובה:2 כוסות סולת1 כפית מלח1/4 כוס שמןכ-1 כוס מיםאופן ההכנהלהכנת המילוי: מחממים סיר קטן, מוסיפים שמן, בצל וסלרי.מאדים עד שהבצל שקוף. מוסיפים תבלינים ומבשלים כ-2 דקות נוספות. מוסיפים לטונה המסוננת, מערבבים היטב ומגלגלים כדורים קטנים (בקוטר 2 ס"מ) ומקפיאים.להכנת המרק: לתוך סיר רחב מוסיפים שמן ושום, ומדליקים להבה בינונית. לאחר כ-2 דקות מוסיפים פפריקה, בהרט ורסק עגבניות.ממשיכים לטגן ולגרד את התחתית.מוסיפים מים, סוכר, מלח, פלפל שחור, כוסברה ונענע. מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים כ-20 דקות.להכנת הבצק: מערבבים סולת ומלח בקערה.מוסיפים שמן בבת אחת ומערבבים. מוסיפים את המים בהדרגה תוך ערבוב בלתי פוסק, עד אשר נוצר בצק רטוב ודביק. מכסים ומאפשרים לבצק לנוח 5 דקות.מרטיבים את כפות הידיים במים.משטחים על כף היד כדור קטן של בצק, מניחים במרכזו את כדור הטונה הקפוא.עוטפים אותו עם הבצק אשר בשוליים. חוזרים על פעולה זו עם כל כדורי הטונה.מוסיפים את כל הקובות לתוך המרק, ומבשלים על להבה נמוכה 20-30 דקות.למידע ולמתכונים נוספים

מנה זו מכילה ירק, חלבון ופחמימה, ומהווה ארוחה מלאה ומשביעה עם 280 קלוריות למנה.

חומרים ל- 5 מנות (3 יחידות קובה לכל סועד):

למילוי הקובה:
2 קופסאות טונה סטארקיסט 5% שומן בטעם טבעי (מסוננות)
2 כוסות בצל קצוץ דק
2/3 כוס ענפי סלרי קצוצים
1 כף שמן
1/2 כפית בהרט
1/3 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית מלח

למרק:

5 שיני שום כתושות
1 כוס עלי נענע
1 כוס דחוסה עלי כוסברה
6 כפות רסק עגבניות
7 כוסות מים או ציר ירקות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית בהרט
1/2 כפית פלפל שחור
קורט סוכר
1 כף שטוחה מלח

לבצק לקובה
:
2 כוסות סולת
1 כפית מלח
1/4 כוס שמן
כ-1 כוס מים

אופן ההכנה
להכנת המילוי:

מחממים סיר קטן, מוסיפים שמן, בצל וסלרי.
מאדים עד שהבצל שקוף.
מוסיפים תבלינים ומבשלים כ-2 דקות נוספות.
מוסיפים לטונה המסוננת, מערבבים היטב ומגלגלים כדורים קטנים (בקוטר 2 ס"מ) ומקפיאים.

להכנת המרק:
לתוך סיר רחב מוסיפים שמן ושום, ומדליקים להבה בינונית. לאחר כ-2 דקות מוסיפים פפריקה, בהרט ורסק עגבניות.
ממשיכים לטגן ולגרד את התחתית.
מוסיפים מים, סוכר, מלח, פלפל שחור, כוסברה ונענע. מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים כ-20 דקות.

להכנת הבצק:
מערבבים סולת ומלח בקערה.
מוסיפים שמן בבת אחת ומערבבים.
מוסיפים את המים בהדרגה תוך ערבוב בלתי פוסק, עד אשר נוצר בצק רטוב ודביק.
מכסים ומאפשרים לבצק לנוח 5 דקות.
מרטיבים את כפות הידיים במים.
משטחים על כף היד כדור קטן של בצק, מניחים במרכזו את כדור הטונה הקפוא.
עוטפים אותו עם הבצק אשר בשוליים.
חוזרים על פעולה זו עם כל כדורי הטונה.
מוסיפים את כל הקובות לתוך המרק, ומבשלים על להבה נמוכה 20-30 דקות.

למידע ולמתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר