מרק חומוס ושורש כורכום טרי

מצרכים (6 סועדים):1 כוס גרגירי חומוס מבושלים, מוקפאים (לדוגמא של סנפרוסט)8 כוסות מים1 כף שמן צמחי2 כוסות בצל/בצלי שאלוט קצוצים2 כוסות עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות (אפשר מקופסת שימורים)8 שיני שום כתושות1 פלפל חריף קצוץ דק1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים דק1/2 כוס פטרוזיליה קצוצים דק2 כפיות מלח1 כפית פלפל שחור גרוסמיץ מליים/לימון סחוט1 כפית פפריקה1 כף שורש כורכום טרי מגורר1/2 ס"מ שורש ג'ינג'ר מקולף ומגורראופן ההכנה:מרתיחים 8 כוסות מים בסיר. מוסיפים את גרגירי החומוס ומבשלים עד לרתיחה.בינתיים מחממים שמן במחבת, ומטגנים בצל, שום ופלפל חריף עד שהבצל מזהיב קלות.מוסיפים את תערובת הבצל המטוגן ושאר מרכיבי המרק לסיר החומוס.מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה.מגישים בקערות עמוקות ומקשטים בעלי פטרוזיליה.מומלץ לשמור את השורש הטרי בקירור או בהקפאה (לזמנים ארוכים יותר). כשרות רבנות גוש עציון. מחיר לצרכן: כ-14 ש"ח (למגשית של 120 גרם). להשיג ברשתות השיווק.למידע ומתכונים נוספים

מצרכים (6 סועדים):
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים, מוקפאים (לדוגמא של סנפרוסט)
8 כוסות מים
1 כף שמן צמחי
2 כוסות בצל/בצלי שאלוט קצוצים
2 כוסות עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות (אפשר מקופסת שימורים)
8 שיני שום כתושות
1 פלפל חריף קצוץ דק
1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים דק
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצים דק
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
מיץ מליים/לימון סחוט
1 כפית פפריקה
1 כף שורש כורכום טרי מגורר
1/2 ס"מ שורש ג'ינג'ר מקולף ומגורר

אופן ההכנה:
מרתיחים 8 כוסות מים בסיר.
מוסיפים את גרגירי החומוס ומבשלים עד לרתיחה.
בינתיים מחממים שמן במחבת, ומטגנים בצל, שום ופלפל חריף עד שהבצל מזהיב קלות.
מוסיפים את תערובת הבצל המטוגן ושאר מרכיבי המרק לסיר החומוס.
מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה.
מגישים בקערות עמוקות ומקשטים בעלי פטרוזיליה.
מומלץ לשמור את השורש הטרי בקירור או בהקפאה (לזמנים ארוכים יותר).

כשרות רבנות גוש עציון. מחיר לצרכן: כ-14 ש"ח (למגשית של 120 גרם). להשיג ברשתות השיווק.
למידע ומתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר