חומרים ל- 4 סועדים:
· חצי ק"ג קישואי זוקיני ירוקים
· 1 ליטר ציר ירקות או ציר עוף
· 2 שיני שום קלופות
· 1 בצל קטן חתוך לקוביות קטנות
· 1 גבעול כרשה (פראסה) חתוך לטבעות דקות
· מלח ופלפל לבן
· עלי נענע או אסטרגון קצוצים
· יוגורט 0 אחוז שומן
אופן ההכנה:
· בסיר גדול מבשלים את הבצל, השום והכרשה בציר הירקות לריכוך. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
· שוטפים את הזוקיני וחותכים לקוביות גדולות, של כשני סנטימטר.
· מכניסים את קוביות הזוקיני לתוך ציר הירקות המבעבע ומבשלים ברתיחה גבוהה בין 10 ל- 15 דקות, עד שהזוקיני כמעט רכים לגמרי.
· מסננים את המרק, ושומרים את הציר בכלי נפרד.
· את הזוקיני ושאר הירקות מהמרק מעבירים למעבד מזון, מוסיפים מעט מהציר וטוחנים למחית חלקה.
· מחזירים את המחית לסיר הבישול, ומוסיפים בהדרגה את הציר ששמרנו עד לקבלת מרק בסמיכות רצויה.
· מביאים לרתיחה על אש בינונית ומוסיפים מלח ופלפל לבן לפי הטעם.
· בכל אחת מצלחות המרק שמים שתי כפות של יוגורט קר ומעט עלי נענע או אסטרגון קצוצים, יוצקים את המרק החם ומגישים.